Site icon Krypto news – seneste kryptovaluta nyheder, grundige guides og live updates

USA oplever stigende inflation – Zinssenkung hænger i tråd

50 Milliarden Dollar Zufluss in Bitcoin nach ETF-Einführung?

## Anledning til bekymring: Inflation stiger i USA

Selvom økonomerne forventede en fortsat nedgang i prisstigningerne i USA, er inflationen i februar 2024 steget igen. Dette bekræfter forsigtigheden hos de europæiske centrale bankfolk under ledelse af præsident Christine Lagarde.

### Den rettidige forsigtighed

Det blev gentagne gange advaret mod at afslutte en stram pengepolitik for tidligt. Inflationen er endnu ikke under kontrol, og det er vigtigt at nøje overvåge udviklingen i forskellige nøgletal.

For nogle dage siden havde repræsentanter fra Den Europæiske Centralbank udtalt sig positivt om kommende rentenedsættelser, men nu må de tage et skridt tilbage. USA oplever en genopblussen af stigende inflation, hvilket vil dæmpe markedets forventninger til hurtige rentenedsættelser og dermed markedsgenoplivning.

### Mangel på bevægelse i månedsvis

Selvom der kun er tale om en minimal stigning i priserne, kan denne også tolkes som et alarmsignal. Inflationen steg fra 3,1 procent i januar til nu 3,2 procent. Det stagnerende niveau viser, at inflationen er mere vedholdende end håbet. De sidste skridt mod en normalisering omkring 2 procent er lige så vanskelige som forudsagt.

USA har kæmpet med tal omkring 3 procent siden juni sidste år, og i august og september steg tallene kortvarigt igen. Dette får håbet om en hurtig normalisering til at vakle. Derfor vil en rentenedsættelse fra Federal Reserve sandsynligvis ikke ske så hurtigt.

## Bitcoin fortsætter med at stige

Federal Reserve-chef Jerome Powell understregede for nylig i den amerikanske kongres, at han ville have brug for mere tillid, før han kunne reducere renterne. Nu viser det sig, at hans forsigtighed var berettiget.

Håbet om rentenedsættelser var senest den vigtigste driver for prisstigninger på børserne. Dette afspejlede sig også på kryptocurrency-markedet, hvor Bitcoin i går nåede en ny historisk rekord. Andre valutaer, såsom eTukTuk, forsøger at overbevise investorer i lyset af denne opblomstring.

Centralbankerne vil nu følge de økonomiske udviklinger endnu mere mistænksomt; en hurtig rentenedsættelse kan være langt væk.

Opdag de seneste Bitcoin News her

Exit mobile version