Krypto News

Verdeckter Antrag der SEC gegen Binance: Deuten Kriminalermittlungen auf ein ungnädiges Schicksal für die weltweit größte Krypto-Börse?

SECs hemmelige anmodning om retssag mod Binance

I går blev der afholdt en offentlig høring om Grayscales etapesejr over SEC, men en anden vigtig begivenhed blev overset: En hemmelig retsanmodning fra SEC i sagen mod Binance. Dette er en yderst sjælden handling, der antyder igangværende kriminale efterforskninger mod verdens største kryptobørs, ifølge John Reed Stark, tidligere leder af Internet Enforcement Division hos SEC.

Stark har længe kommenteret retssager mellem SEC og kryptosektoren. Selvom han tidligere har været kritisk over for SEC, har han anerkendt, at SEC har haft ret i mange tilfælde, selvom retten har afvist deres argumenter i Ripple-sagen og nu også i Grayscale-sagen. Ifølge Stark kan Binance dog forvente en langt mere uheldig skæbne, hvis man tror på hans seneste spekulationer.

SEC holder kortene tæt til kroppen

Som en civilt styret myndighed er det sædvanligvis gennemsigtigt, hvordan SEC agerer. Derfor er alle anmodninger og handlinger offentligt tilgængelige. Ifølge Stark gør SEC dog kun brug af disse taktikker i “sjældne tilfælde.” Anmodning om “fortrolig indgivelse af dokumenter” giver dem mulighed for at give retten “følsomme eller fortrolige oplysninger” uden for offentlighedens syn, siger Stark. Han hævder også, at SEC har indsendt omkring 37 “støttende indlæg” til retten.

Disse usædvanlige forhold indikerer, at der er mere på spil i sagen, end hvad der er afsløret i SEC’s egen efterforskning. Ifølge Stark kan dette betyde to ting. Enten forsøger SEC at beskytte identiteten af vigtige vidner eller virksomheder, hvilket normalt kan gøres ved blot at sløre relevante oplysninger i dokumenterne. Alternativt kan oplysningerne være forbundet med igangværende kriminelle efterforskninger fra en anden myndighed som f.eks. Justitsministeriet.

Top  Bitcoin Halving 2024: Dette burde du vide nu

Er Justitsministeriet på sporet af Binance?

Der har længe været spekulationer om, at det amerikanske justitsministerium er efter Changpeng Zhao (CZ)’s kryptobørs. Ifølge de seneste rapporter overvejer ministeriet at lægge sag an mod Binance, men tøver på grund af bekymringer om en potentiel kædereaktion som den, der fulgte efter FTX. Spekulationerne går på, at Justitsministeriet allerede har indgivet en hemmelig anklage mod Binance for at afvikle sagen bag lukkede døre. Hvis Binance ikke modsætter sig SEC’s anmodning, mener den tidligere SEC-medarbejder, at det er meget sandsynligt.

Uanset hvad tyder det på, at SEC har omfattende og belastende beviser mod Binance. Disse beviser er sandsynligvis relateret til “ikke-offentlige hvidvaskningsanklager eller anden kriminel adfærd,” ifølge Stark. I sine mere end 20 år hos SEC har han sjældent set SEC bruge hemmelige anmodninger, på trods af hans mange samarbejder med Justitsministeriet. Han understreger derfor, at det er værd at bemærke, at SEC gør brug af disse taktikker.

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button