Site icon Krypto news – seneste kryptovaluta nyheder, grundige guides og live updates

Visa vælger Solana som en del af deres Stablecoin-Pilotprojekt på grund af blockchain-netværkets imponerende transaktionshastighed og lave transaktionsomkostninger.

Visa vælger Solana til Stablecoin-Pilotprojekt

Visa har annonceret, at de udvider deres Stablecoin-Pilotprojekt på Solana-blockchain-netværket. Beslutningen om at vælge Solana som partner kommer som en del af Visas bestræbelser på at modernisere grænseoverskridende pengeoverførsler ved at udnytte blockchain-teknologiens kraft.

Visas valg af Solana bygger på en analyse foretaget af Mustafa Bedawala og Arjuna Wijeyekoon, der fremhæver Solanas imponerende transaktionshastighed. Selvom Solana endnu ikke har opnået Visas imponerende kapacitet på 65.000 transaktioner pr. sekund, kan den prale af en gennemsnitlig mængde på 400 brugergenererede transaktioner pr. sekund. I perioder med øget efterspørgsel kan dette tal endda stige til over 2.000. Til sammenligning kan Ethereum, et af de førende blockchain-netværker, kun håndtere i gennemsnit 12 transaktioner pr. sekund.

En afgørende faktor for Solanas høje transaktionshastighed er dens evne til at behandle transaktioner parallelt. Dette sikrer, at transaktioner, der påvirker forskellige konti, kan udføres samtidigt. Dette adskiller sig fra andre blockchains som Ethereum, der behandler transaktioner sekventielt.

For at reducere netværksbelastningen og sikre, at et problem i ét segment ikke påvirker hele nettets kapacitet, anvender Solana en multi-tråds tilgang til transaktionsbehandling.

En anden attraktiv funktion ved Solana er de lave og forudsigelige transaktionsomkostninger. Normalt ligger SOL’s transaktionsgebyrer under 0,001 dollars, hvilket gør det til et attraktivt valg for betalingstransaktioner, der sigter efter både effektivitet og omkostningsbesparelse. Dette adskiller sig fra Bitcoin og Ethereum, hvor gebyrerne varierer betydeligt afhængigt af nettets efterspørgsel.

Solanas unikke tilgang til gebyrer sikrer, at overbelastning af en konto ikke påvirker andre konti. Hvis for eksempel efterspørgslen efter en bestemt aktivtype, som en NFT, stiger kraftigt, hæves kun gebyrerne for denne specifikke konto. Denne lokale gebyrsmarkedsplads er tæt forbundet med blockchainens parallelle behandlingskapacitet.

Visa fremhæver også vigtigheden af ​​afslutningen af transaktioner, som måler, hvor hurtigt handlinger bekræftes i et blockchain-netværk. Med en slot-tid på 400 millisekunder er Solana markant hurtigere end mange af sine konkurrenter på dette område.

Solana har desuden imponerende 1.893 aktive validatorer og yderligere 925 RPC-noder i juli 2023. Disse mange noder, fordelt over 40 lande, sikrer nettets robusthed og pålidelighed. Forfatterne fremhæver betydningen af ​​denne diversitet og noterer, at den gør ​​nettet mere modstandsdygtigt over for begivenheder som naturkatastrofer eller ændringer i udbyderens adgangspolitik.

Denne beslutning om at integrere Solana i Visas betalingssystem er baseret på blockchainens unikke teknologiske fordele, herunder høj transaktionshastighed, lave omkostninger og omfattende node-præsens. Ved at udvide deres Stablecoin-Pilotprojekt ønsker Visa at undersøge, om Solana lever op til de strenge krav i moderne finansielle operationer.

Denne beslutning fra Visa følger tidligere integration af Ethereum-blockchainen til USDC-transaktioner i et pilotprojekt i Australien i 2021. Med den nylige udvidelse af betalingsfunktionen med Stablecoin USDC på Solana fortsætter Visa med at positionere sig som førende inden for blockchain-baserede betalingsløsninger.

Cuy Sheffield, Head of Crypto hos Visa, kommenterede integrationen og erklærede, at Visa, ved at udnytte stablecoins som USDC og globale blockchain-netværk, sigter mod at øge hastigheden af grænseoverskridende transaktioner.

Exit mobile version