Site icon Krypto news – seneste kryptovaluta nyheder, grundige guides og live updates

Vitalik Buterin præsenterer ny konceptuel arkitektur: Zero-Knowledge Ethereum Virtual Machine (ZK-EVM) for at forbedre effektiviteten af ​​Ethereum-hovedkæden – hvad betyder det for fremtiden?

Vitalik Buterin præsenterer Zero-Knowledge Ethereum Virtual Machine (ZK-EVM)

Vitalik Buterin, medstifter af Ethereum, har præsenteret en konceptuel arkitektur kaldet Zero-Knowledge Ethereum Virtual Machine (ZK-EVM) med det formål at forbedre effektiviteten af hovedkæden.

Ifølge Buterins seneste blog har dette forslag til ZK-EVM til formål at integrere avancerede kryptografiske teknikker direkte i Ethereum-hovedkæden. Dette skal skabe en sikker og effektiv verifikationsproces for Ethereum-transaktioner og forbedre driften af Layer-2-applikationer.

På Twitter har Vitalik Buterin udtrykt, at der er forskellige muligheder og komplekse afvejninger i forhold til fordele og udfordringer ved forankrede ZK-EVMs på lag 1.

### Verankerte ZK-EVM på Layer-1

Essensen af en forankret ZK-EVM er at tilbyde et internt, protokolbaseret system til verifikation af Ethereum-blokke ved hjælp af Zero-Knowledge Proofs. Dette system sigter mod at reducere afhængigheden af eksterne kodebaser og minimere risiciene forbundet med fejl i disse eksterne systemer.

Vitalik Buterin påpeger, at dette vil eliminere behovet for at replikere funktionalitet, der allerede er til stede i Ethereum-protokollen. Den forankrede ZK-EVM vil i bund og grund udføre lignende funktioner som de nuværende Layer-1 Ethereum-blokke, men med forbedret sikkerhed og effektivitet.

En vigtig del af dette forslag er kompatibiliteten med Ethereum’s Multi-Client filosofi. Det vurderes som afgørende at understøtte forskellige klienter med forskellige bevissystemer.

### Vigtige begreber og koncepter

For at forstå den forankrede Zero-Knowledge Ethereum Virtual Machine bedre, er det vigtigt at klargøre nogle centrale begreber og koncepter:

Zero-Knowledge Beweise (ZK-Beweise): Dette er kryptografiske metoder, der tillader en part at bevise over for en anden part, at en påstand er sand, uden at afsløre nogen information om gyldigheden af påstanden. I blockchain-sammenhæng muliggør ZK-Proofs verifikation af transaktioner samtidig med at beskytte privatlivet og reducere mængden af data, der skal behandles og lagres.

Ethereum Virtual Machine (EVM): EVM fungerer som en decentral, global computer, hvor alle Ethereum-konti og Smart Contracts eksisterer og interagerer. Enhver transaktion eller Smart Contract, der udføres på Ethereum, behandles gennem EVM, der fungerer som central udførelsesenhed for alle netværksaktiviteter.

Layer 2-løsninger: Disse teknologier bygges på en blockchain (kendt som Layer 1) for at forbedre dens skalerbarhed og effektivitet. Layer 2-løsninger, såsom Rollups eller State Channels, håndterer transaktioner uden for hovedkæden, men bibeholder deres sikkerhed fra den underliggende Layer 1-blockchain.

Disse begreber og koncepter udgør grundlaget for den forankrede Zero-Knowledge Ethereum Virtual Machine, der præsenteres af Vitalik Buterin med det formål at forbedre Ethereum-netværket og dets funktionalitet.

Hold dig informeret med Ethereum News

Få adgang til de seneste Ethereum Classic News her

Exit mobile version