Site icon Krypto news – seneste kryptovaluta nyheder, grundige guides og live updates

Wall Street stiger trods stærke arbejdsmarkedsdata – Dow Jones når nyt højdepunkt

Schlussglocke: Robuster Arbeitsmarkt kann die Wall Street nicht bremsen

## Robust arbejdsmarkedsrapport påvirker næsten ikke markedet

US-arbejdsmarkedsdata, der viste sig at være robuste end forventet, fik investorerne på Wall Street til at blive kortvarigt usikre på fredag. Senere på dagen genoptog de store amerikanske indekser dog deres opadgående kurs. Dow Jones-indekset markerede endda et nyt højdepunkt siden januar 2022.

Dow lukkede fredag 0,36 procent højere ved 36.247,87 point før weekenden. Kort før markedets lukning i New York nåede den endda en ny rekord siden starten af sidste år. Efter en massiv stigning siden slutningen af oktober stødte rallyet i begyndelsen af denne uge. På ugebasis stod Dow stille.

Den brede S&P 500 steg fredag med 0,41 procent til 4.604,37 point. Den teknologitunge Nasdaq 100 steg med 0,39 procent til 16.084,69 point.

## Stærk arbejdsmarkedsrapport belaster næsten ikke

Ifølge jobdata fra det amerikanske arbejdsministerium faldt arbejdsløshedsprocenten i november overraskende. Økonomerne havde i gennemsnit forventet en uændret procentsats. Der blev også skabt flere nye arbejdspladser end forventet. Udviklingen på jobmarkedet er afgørende for de pengepolitiske beslutninger fra den amerikanske centralbank, Fed. En robust arbejdsmarked kan føre til lønstigninger og prisstigninger.

På markedet skabte den stærkere end forventede arbejdsmarkedsrapport dog kun kortvarig usikkerhed. Bagefter kunne markedets deltagere endda få noget positivt ud af den. Dataene tegnede stadig et billede af en økonomi, der “ikke er ved at gå i recession”, mens kombinationen af faldende forventninger til inflation og en forbedring af forbrugerstemningen taler for en blød landing, sagde Michael Arone, chefstrateg for investering hos State Street Global Advisors.

## Boeing, Docusign og Lululemon i fokus

Hvad angår enkelte aktier var der dog kun lidt bevægelse inden weekenden. Boeing-aktien toppede Dow og steg med 3,1 procent. Den amerikanske flyproducent overgik ifølge insidere sin europæiske konkurrent Airbus i kampen om en stor ordre fra Thailand.

Sportstøjproducenten Lululemon rapporterede til gengæld faldende resultater for tredje kvartal, men overgik stadig markedets forventninger. Derudover blev aktietilbagekøb til en værdi af en milliard dollars annonceret. Aktien steg efterfølgende med 5,4 procent.

Aktien for Docusign steg med 4,8 procent. Software-selskabet for elektroniske kontrakter og underskrifter har i det forløbne kvartal opnået en højere omsætning end forventet og igen opnår overskud.

*Med materialer fra dpa-AFX.*

Exit mobile version