Site icon Krypto news – seneste kryptovaluta nyheder, grundige guides og live updates

XRP: Er vi på tærsklen til en finansiel revolution?

Warum Ripple (XRP) nächste Blue Chip ist und Verkäufer es bereuen werden

XRP: Fremtidens Microsoft eller Apple inden for Web3?

XRP er i centrum for den hurtigt udviklende verden af digitale aktiver og viser sig at være en mulig frontløber. Nogle af de største finansinstitutioner forudser imponerende investeringer på op til $14,5 billioner i digitale aktiver i de kommende år. Den kendte Wall Street-finansanalytiker, Linda Jones, sammenligner salget af XRP i dens nuværende fase med det tidlige salg af Microsoft- eller Apple-aktier. Hun understreger, at de, der investerer i XRP i dag, har en betydelig vision for fremtiden og måske står på tærsklen til en finansiel revolution. I et dokument offentliggjort af HSBC Bank og Northern Trust forudsiges det, at digitale aktiver kunne udgøre 10% af den samlede formueværdi inden 2025. Linda Jones er enig i denne prognose og fremhæver det enorme potentiale i XRP i dette scenarie. Hendes klare budskab er, at den nuværende undervurdering af XRP er en mulighed og ikke en fejl. Ripple og XRP forventes at spille en central rolle i at forme fremtiden for digitale transaktioner. Dette skyldes det stigende interesse fra institutionelle investorer og muligheden for at revolutionere grænseoverskridende betalinger. XRP betragtes ikke kun som en digital aktiver, men også som et fyrtårn for fremtidens finansverden.

Udvidelse af Ripples førende position inden for CBDC’er

I maj 2023 annoncerede Ripple, firmaet bag XRP, lanceringen af en platform til centralbankdigitale valutaer (Central Bank Digital Currency, CBDC). Ved hjælp af Ripples avancerede teknologi, baseret på det tidligere Private Ledger-projekt, giver denne platform centralbanker og regeringer mulighed for at styre deres digitale valutaudstedelse og -administration. Selvom denne ledger kun blev introduceret for tre måneder siden, er otte lande allerede ved at udvikle deres CBDC’er på den: Rusland, Palau, Montenegro, Japan, De Forenede Arabiske Emirater, Uruguay, New Zealand og Hong Kong. James Wallis, vicepræsident for Ripples relationer med centralbanker og CBDC’er, har delt, at Ripple er i forhandlinger med mere end 30 lande, herunder Colombia, for at tilpasse XRPL-drevne CBDC-platformen. Dette betyder, at mere end 15% af alle lande i verden overvejer at bruge Ripples teknologi til CBDC’er. I 2021 annoncerede Ripple en privat XRP Ledger til CBDC’er og understregede, at XRP kan fungere som en neutral broaktiv mellem CBDC’er og andre valutaer. På trods af dette har disse private ledgers ikke brug for XRP for at fungere, så centralbanker, der opbygger CBDC’er på Ripples platform, bruger ikke XRP.

Ripple og BIS former fremtiden for internationale transaktioner

Ripple og Bank for International Settlements (BIS) har indgået et samarbejde for at forbedre grænseoverskridende betalinger. Dette sker under BIS-initiativet til interoperabilitet og udvidelse af internationale betalinger (PIE). Fokus ligger på højere transaktionshastigheder, lavere gebyrer samt øget gennemsigtighed, integritet og sikkerhed. Det forventes, at det fælles team fra CPMI og Payments Market vil lancere den endelige version af ISO 20022 i oktober 2023. Ripple slutter sig dermed til andre tungvægtere som Mastercard og SWIFT, der også samarbejder med BIS. Sådanne forbindelser understreger behovet for globalt samarbejde.

Ripple slutter sig til branchens giganter som BlackRock og JPMorgan i ISDA

Ripple har for nylig meddelt, at de er blevet medlem af den velrenommerede handelsgruppe ISDA og er nu på linje med industriens giganter som BlackRock og JPMorgan. Som et førende blockchain-firma fra San Francisco har Ripple officielt annonceret deres tilhørsforhold til the International Swaps and Derivatives Association (ISDA), en nøgleaktør i derivatmarkedet. Denne beslutning viser Ripples interesse i at nærme sig derivatområdet og intensivere deres blockchainteknik i de traditionelle finansmarkeder. Ved at blive medlem af ISDA styrker Ripple deres position på et strategisk punkt, hvor traditionel finans og innovativ blockchainteknologi mødes.

Indflydelsen af XRP Ledgers Layer-2 på Ripples økosystem

Ripples økosystem står over for en betydelig udvikling takket være den kommende implementering af smarte kontrakter via Layer-2 fra Evernode. Denne teknologi, også kendt som Hooks, sigter mod at udvide funktionaliteten og effektiviteten af XRP Ledgers og samtidig tilbyde potentiale for en bred vifte af nye anvendelser. Det er vigtigt at forstå, hvad Layer 2 præcist er. I krypto-verdenen henviser Layer 2 til et sekundært protokollag, der bygger på en eksisterende blockchain-

Exit mobile version