Site icon Krypto news – seneste kryptovaluta nyheder, grundige guides og live updates

BlackRock Advisors LLC stilles over for 2,5 millioner dollar i bøde for forkert beskrivelse af investeringer i underholdningsindustrien.

BlackRock pålægges bøde på 2,5 mio. dollars af SEC

I en meddelelse fra U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) blev det offentliggjort, at BlackRock Advisors LLC har accepteret at betale en bøde på 2,5 millioner dollars. Bøden skyldes, at selskabet ikke nøjagtigt har beskrevet sine investeringer i underholdningsindustrien.

Denne udvikling er særligt interessant, da den falder sammen med spekulationerne omkring BlackRocks Bitcoin ETF.

Hvad gjorde BlackRock forkert?

Ifølge SEC har BlackRocks Multi-Sector Income Trust i perioden fra 2015 til 2019 foretaget betydelige investeringer i Aviron Group, et firma specialiseret i at udvikle reklameplaner til film. På trods af den rolle, som firmaet spillede i Trusts portefølje, beskrev BlackRock fejlagtigt Aviron som en “diversificeret finansieltjeneste virksomhed” i flere års- og halvårsrapporter. Derudover påstod BlackRock, at Aviron betalte højere renter, end det faktisk var tilfældet. Disse afvigelser blev senere opdaget og korrigeret af BlackRock i 2019.

Ifølge en tweet handlede bøden om en kontrakt mellem Aviron Group LLC og BlackRock, hvor Aviron Group LLC skulle finansiere filmproduktionen. SEC besluttede at indlede sagen mod BlackRock umiddelbart efter, at kontrakten blev forelagt Depository Trust & Clearing Corporation (DTCC) og indikerede, at investeringerne blev beskrevet forkert.

Undersøgelsen fra SEC blev ledet af Salvatore Massa og Brian Fitzpatrick under opsyn af Andrew Dean og Corey Schuster, alle del af Enforcement Division’s Asset Management Unit.

Indflydelsen på BlackRocks Bitcoin ETF

Denne meddelelse fra SEC kom samme dag, som BlackRocks Bitcoin Spot ETF blev opført på Depository Trust & Clearing Corporations (DTCC) liste. Eric Balchunas, en ledende ETF-analytiker hos Bloomberg, bemærkede, at DTCC-listningen er “en del af processen” for at bringe en Bitcoin ETF på markedet. Dog forsvandt Bitcoin Spot ETF’en i flere timer fra DTCC-platformen, før den igen dukkede op, hvilket forvirrede markedets observatører.

En talsperson fra DTCC afklarede, at iShares Bitcoin ETF’en har været på platformen siden august og forklarede, at noteringen ikke er et tegn på en forestående regulatorisk godkendelse.

Denne seneste anklage kommer på et tidspunkt, hvor SEC skarpt overvåger virksomheder, der handler med kryptovalutaer. SEC’s handling mod BlackRock kan have større indvirkning på reguleringen af kryptovalutaer. Dette er især vigtigt, da BlackRock sammen med andre finansielle institutioner venter på SEC’s godkendelse af deres respektive Bitcoin ETF-ansøgninger. Selvom BlackRock har rettet op på fejlene i rapporteringen, rejser anklagen spørgsmålet om, hvordan SEC vurderer virksomhedens ledelsesmæssige evner, især når de venter på godkendelse af deres kryptoinvesteringsprodukter.

Exit mobile version