Site icon Krypto news – seneste kryptovaluta nyheder, grundige guides og live updates

FTX går med til milliardforlig med CFTC i insolvenssag

Warum dieser 70-jährige Milliardär Bitcoin besitzen möchte

FTX indgår forlig med CFTC for $4 mia.

Et nyligt fremskridt i den igangværende konkursredegørelse for den kollapsede FTX kryptobørs viser, at virksomheden har foreløbigt accepteret at indgå et forlig med den amerikanske Commodity Futures Trading Commission (CFTC).

### Forliget med CFTC
Ifølge retsdokumenter fra den 12. juli har FTX indgået et forlig til en værdi af 4 milliarder dollars med CFTC. Dette beløb repræsenterer en betydelig reduktion i forhold til CFTC’s oprindelige krav på omkring 52,2 milliarder dollars i erstatning, tilbagelevering og civile bøder.

Forliget skal dog stadig godkendes af konkursdommeren John Dorsey. Høringen herom er planlagt til den 6. august 2024.

### Betydning for Glædigerne
Det er vigtigt at bemærke, at CFTC’s krav i aftalen er efterrangsstillet. Betalinger vil derfor kun foretages, efter at andre kreditorers krav er blevet imødekommet. Indtægterne fra dette krav vil supplere yderligere betalinger til kreditorer, herunder især kreditorer med varekontrakter, herunder FTX-kunder i USA og verden over samt Alameda-långivere.

### Kritik fra Glædigerne
En betydelig FTX-kreditor, Sunil Kavuri, har dog kritiseret forliget og frygter, at regeringsbøder, der skyldes FTX’s vildledning af CFTC, kan fortrænge fuld kompensation af ofrene med de nuværende aktiver.

Denne seneste udvikling kommer på et tidspunkt, hvor der stadig er modstand mod FTX’s foreslåede tilbagebetalingsplan, der blev annonceret i maj. Planen sigter mod at kompensere kreditorer med 14,5 til 16 milliarder dollars baseret på aktiverne fra november 2022. Flere FTX-kreditorer har dog protesteret og hævder, at de bliver underbetalt.

### Forventninger i markedet
Markedsanalytikere spekulerer imidlertid i, at FTX’s bestræbelser på tilbagebetaling kan øge priserne på det bredere kryptomarked og føre til en stigning.

I det store hele søger FTX med dette forlig og tilbagebetalingsplan at løse sin konkurs og begynde at kompensere de berørte parter for deres tab som følge af selskabets pludselige sammenbrud i 2022.

Exit mobile version