Site icon Krypto news – seneste kryptovaluta nyheder, grundige guides og live updates

SEC undersøger påstande om Binance’s kontrol over kundeformue gennem FTX-struktur

Galaxy rechnet mit einem enormen Bitcoin-Preisanstieg von 74 % im Post-ETF-Debütjahr

Den amerikanske Securities and Exchange Commission (SEC) har anklaget Binance for bedrageri og forsøg på at omgå loven ved at styre kunders midler gennem en bagdørsmetode, der ligner FTX-strukturen. I juni indledte SEC retlige skridt mod Binance og dets amerikanske modstykke, Binance.US, og hævdede, at de var involveret i salg af ikke-registrerede værdipapirer.

Anklageskriftet fra SEC beskylder Binance og grundlægger Changpeng Zhao (CZ) for at have deltaget i en kompleks sammensværgelse, der omfattede bedrageri, interessekonflikter, manglende åbenhed og forsætlig overtrædelse af loven. En specifik anklage går på, at Binance omfordelte kundeindskud efter eget skøn, herunder midler, der blev sendt til det schweiziske firma Sigma Chain under kontrol af Zhao.

Under en høring den 27. november argumenterede Binance.US’s advokater for, at SEC ikke kunne fremlægge beviser for misbrug af midler. De bad dommer Zia Faruqui om at overveje at afslutte SEC’s undersøgelser for muligt bedrageri. Binance.US’s advokat, Matthew Laroche, påpegede de store omkostninger ved søgsmålet og understregede, at Binance.US’s aktiver var faldet med næsten 90% og antallet af brugere var faldet med halvdelen siden den første retssag blev indgivet af SEC.

Samtidig afventer CZ en retslig afgørelse om, hvorvidt han kan forlade USA og vende tilbage to uger før sin planlagte domsafsigelse i februar. En retslig forordning forbyder CZ at rejse til De Forenede Arabiske Emirater, hans primære bopæl, indtil retten afgør en anmodning fra den amerikanske regering om overvejelse.

Richter Faruqui, der overvåger retssagen mellem Binance og SEC, har udtrykt skepsis over for påstændinger om kundemidlernes forsvinden og opfordret begge parter til at løse konflikten. Han har fastsat en frist til den 15. december for en opdatering.

Det bør bemærkes, at Binance og CZ tidligere er blevet enige om at betale en bøde på 4,3 milliarder dollars som en del af en aftale med det amerikanske justitsministerium, finansministeriet og Commodity Futures Trading Commission (CFTC) for at have overtrådt amerikanske love mod hvidvask af penge. Det er vigtigt at understrege, at denne aftale ikke på nogen måde afslutter SEC’s retssag mod Binance.

Exit mobile version