RegulationRegulierung

Verdienen Token for at få din Iris scannet – Worldcoin skaber kontrovers med dystopisk projekt

Worldcoin: Iris-scanning for en ny form for identitet

Baggrund

Worldcoin tilbyder mennesker tokens for at lade deres iris scanne, hvilket har vakt bekymring blandt datatilsynsmyndigheder i flere lande. Mens projekter som dette kan virke dystopiske for nogle, har det alligevel fundet sin vej til millioner af mennesker verden over. I Kenia har man taget beslutning om at tillade det, mens man i Korea og Bayern stadigvæk vurderer projektet nøje.

Bekymringer og undersøgelser

Datatilsynsmyndigheder i forskellige lande har været skeptiske over for Worldcoin-projektet. I Sydkorea er der blevet iværksat en undersøgelse af indsamlingen af persondata, selvom Worldcoin hævder, at iris-scanning udelukkende bruges til at verificere individets menneskelighed. I Kenia blev projektet midlertidigt forbudt på grund af bekymringer om datasikkerhed, men efter en vellykket undersøgelse er det nu tilladt igen i landet.

Teknologien bag Worldcoin

Worldcoin har forsikret, at brugen af iris-scanning faktisk minimerer risikoen for databrud. Ved at generere en unik hash baseret på iris-scanningen og uploade den til en blockchain, undgår man at afsløre selve iris-dataene. Derudover bruger de Zero-Knowledge-Proofs til at sikre, at ingen personfølsomme oplysninger bliver delt under processen.

Bekymringer for misbrug

Selvom Worldcoin fremhæver sikkerheden i deres teknologi, er der stadig bekymringer om muligheden for misbrug, især når det kommer til de personer, der driver selve scanningssystemet. Dette har ført til undersøgelser og potentielle forbud i forskellige lande, herunder Bayern i Tyskland og Spanien.

Visionen bag Worldcoin

Grundlæggeren af Worldcoin, Sam Altman, har udtalt, at formålet med projektet er at skabe en form for identitet, der kan bekræfte, at man er en unik menneskelig person online. Ved at bruge “World ID” kan man allerede i dag verificere sin identitet på platforme som Discord, Reddit og Telegram.

Top  Ethereum-Kursen når 15-måneders lavpunkt i forhold til Bitcoin, mens institutionel efterspørgsel forsætter med at favorisere Bitcoin

I en tid, hvor teknologien udvikler sig hurtigt, forsøger Worldcoin at skabe en ny form for digital identitet baseret på iris-scanning. Mens projektet stadig møder modstand i visse regioner, er det interessant at se, hvordan teknologien kan forme fremtiden for online identitet og sikkerhed.

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button