Site icon Krypto news – seneste kryptovaluta nyheder, grundige guides og live updates

BitMEX CEO advarer mod potentielle Zinssænkninger: “Kortsigtede fordele, langsigtede konsekvenser”

50 Milliarden Dollar Zufluss in Bitcoin nach ETF-Einführung?

##
Arthur Hayes advarer mod potentielle Zinssænkninger

### Bekymring for langsigtede konsekvenser

Arthur Hayes, administrerende direktør for BitMEX, har udtrykt bekymring over en mulig zinssænkning fra Federal Reserve og har påpeget en diskrepans mellem politiske motiver og en solid økonomisk politik. Han argumenterer for, at selvom zinssænkninger kan give øjeblikkelig lettelse, er de ikke tilstrækkelige til at sikre langsigtet økonomisk stabilitet.

### Kritik af markedets forventninger

Markederne forventer zinssænkninger på 25 basispoint både i september og november, mens nogle spekulerer i en større sænkning i december. Hayes kritiserer denne tilgang og sammenligner den med en sukkerrus – kortvarigt nyttig, men utilstrækkelig til at opnå bæredygtig økonomisk sundhed. Han mener, at ægte, vedvarende økonomisk støtte kræver en konstant stigning i pengemængden.

### Global valutadynamik i fare

Hayes udtrykker også bekymring over virkningerne af zinssænkninger på dynamikken af globale valutaer. Han påpeger, at en zinssænkning kan reducere renteforskellen mellem dollaren og andre valutaer som den japanske yen. Denne bekymring understøttes af verdensmarkedets seneste reaktioner på tegn på zinssænkning fra Bank of Japan.

### Fokus på konstant pengemængde

Ifølge Hayes bør centralbankerne fokusere på vedligeholdelse af en konstant pengemængde i stedet for udelukkende at stole på zinssænkninger. Han mener, at bæredygtig økonomisk vækst kræver en balance mellem pengetrykning og kontrol med inflation. Eksperten kritiserer også den nuværende regerings brug af finanspolitikken som et middel til at booste aktiemarkedet i forbindelse med de kommende USA-valg i 2024, selvom sådanne foranstaltninger på lang sigt kan være skadelige.

### Fremtidig politisk kurs

Federal Reserves pengepolitiske tilgang er fortsat genstand for debat, og de seneste afstemninger i regionale Fed-banker afspejler forskellige synspunkter om rentetilpasninger. Den fremtidige politiske retning for Fed vil sandsynligvis afhænge af kommende økonomiske data, herunder beskæftigelsesvækst, forbrugsudgifter og inflationsudviklinger.

Exit mobile version