Site icon Krypto news – seneste kryptovaluta nyheder, grundige guides og live updates

Bitcoin hashfrekvens styrtdykker forud for den forventede halveringsevent – Her er de seneste oplysninger

Argentina's E-Commerce Giant MercadoLibre Reports $21 Million in Customer Crypto Assets

Bitcoin Hash Rate Plunges Ahead of Anticipated Halving Event

Den aktuelle Bitcoin (BTC) hash rate oplevede en betydelig fald på 34% som følge af en pludselig kuldeperiode i Texas, hvilket forårsagede, at nogle minearbejdere nedsatte deres operationer på grund af belastningen på delstatens energigrid.

Denne udvikling kommer på et afgørende tidspunkt, hvor den forventede halveringsbegivenhed, hvor antallet af genererede BTC-belønninger pr. blok reduceres med 50%, nærmer sig.

Texas blev ramt af alvorlig kulde og kuldegrader fra d. 14. januar, hvilket var en af de første alvorlige kuldebølger siden en massiv isstorm i februar 2023.

Data fra YCharts afslørede, at den samlede Bitcoin-netværkshastighed faldt fra over 629 exahashes pr. sekund (EH/s) den 11. januar til cirka 415 EH/s den 15. januar, hvilket svarer til en 34% nedgang.

Dette fald i hashraten førte til, at flere minearbejdere skruede ned for deres aktiviteter for at støtte energigriden under de ekstreme kuldeforhold.

Dog oplevede hashraten en let genopretning og nåede over 454 EH/s den 16. januar, da temperaturen i Austin midlertidigt steg over frysepunktet i løbet af dagen.

I 2021 blev Texas ramt af rekordlave temperaturer og en pludselig vinterstorm, hvilket resulterede i talrige strømafbrydelser og farlige vejforhold. Dette resulterede i en statsomfattende energikrise. Dog var der færre rapporter om betydelige forstyrrelser af delstatens energigrid i januar måned.

Texas er vokset som et betydeligt centrum for Bitcoin-minedrift og udgør omkring 29% af den samlede hashrate for Bitcoin i USA.

Mange minedriftselskaber flyttede til Texas fra Kina efter den kinesiske regerings hårdhændede tiltag mod BTC-minedrift og kryptokurver.

Førende virksomheder som Marathon Digital, Riot Platforms, Bitdeer og Core Scientific har etableret operationer i Texas.

Mange minedriftsfirmaer har proaktivt deltaget i et program organiseret af Electric Reliability Council of Texas (ERCOT), som kompenserer dem for at tilpasse deres belastning på delstatens energigrid under perioder med høj efterspørgsel.

Charlie Schumacher, Vicepræsident for Corporate Communications hos Marathon Digital, udtalte: “Marathon, sammen med andre Bitcoin-minere, har droslet ned for driften for at støtte Texas’ elektriske net og delstatens borgere, som har kæmpet med subnul grader. Det er præcis sådan, systemet bør fungere. Bitcoin-minerne fungerer som en basebelastning, der slukker under ekstreme vejrforhold, og gør energi mere overflod og billig for dem, der har brug for det, inden for få minutter.”

Riot har ligeledes bekræftet deres aktive deltagelse i programmer for efterspørgselsrespons, der giver ERCOT mulighed for at styre deres belastning under vigtige perioder med netbalancering under udfordrende vejrbetingelser.

Texas står overfor en høj efterspørgsel efter energi både under ekstreme varmebølger om sommeren og under alvorlige vinterforhold. Denne efterspørgsel kan potentielt strække delstatens energiinfrastruktur.

I december 2022 rapporterede Argo Blockchain en betydelig nedgang i minedriften på deres anlæg i Texas, Helios, på grund af vinterforholdene, hvilket resulterede i en ca. 25% reduktion i Bitcoin-minedriften sammenlignet med november.

Som af d. 17. januar rapporterede ERCOT, at netbetingelserne forventedes at vende tilbage til normalen fra midnatstid.

I december sidste år nåede hashhastigheden for Bitcoin-netværket et nyt højdepunkt, hvilket lægger yderligere pres på minearbejderne, der allerede kæmper med en nedgang i lønsomheden.

På det tidspunkt steg Bitcoin’s hashrate til en rekordhøj 544 exahashes pr. sekund (EH/s) på juledag.

Gennem hele året er netværkets hashrater mere end fordoblet og har oplevet en bemærkelsesværdig stigning på 130% siden januar.

Bliv opdateret om Cardano News

Udforsk omfattende Dogecoin News lige her

Exit mobile version