Site icon Krypto news – seneste kryptovaluta nyheder, grundige guides og live updates

Krypto-Updates: MATIC zu POL Migration und Cardanos Chang-Hard-Fork live gestartet

Chainlink BUILD Programm begrüßt Rollup.Finance zur Erweiterung der Infrastruktur

## Shiba Inu DAO skaber nye retninger for midlerne

Denne uge har været præget af betydningsfulde begivenheder i krypto-verdenen. En af disse udviklinger inkluderer konverteringen af MATIC-tokens fra Polygon til POL, mens Cardanos længe ventede Chang-Hard-Fork nu er live.

### Shiba Inu DAO præsenterer nye muligheder for midlerne

Shiba Inu-samfundet er i øjeblikket i gang med at stemme om brugen af 37,5 ETH (ca. 100.000 USD), som de modtog i forbindelse med et partnerskab med Welly’s. Shiba Inus ledende udvikler, Shytoshi Kusama, har opfordret DAO’en til at stemme om, hvordan krypto-midlerne bedst kan anvendes.

Fællesskabet har fire valgmuligheder. Den første indebærer at placere midlerne i en ny multisig-wallet, der giver en gruppe personer mulighed for at administrere aktiverne, med beslutninger ledet af DAO’en.

En anden mulighed foreslår at bruge midlerne til at brænde SHIB-tokens, mens den tredje foreslår finansiering af et community-projekt. Den sidste mulighed indebærer, at wallet-ejeren beholder aktiverne og stopper fremtidig finansiering.

Snapshot-data viser, at flertallet af stemmeberettigede støtter den første mulighed, med 78 milliarder SHIB-tokens, der repræsenterer 84,95 procent af stemmerne. I mellemtiden fik den anden mulighed 14 milliarder SHIB-tokens, svarende til 15,05 procent af de samlede stemmer. Denne afstemning er en del af et bredere forsøg på at sikre gennemsigtighed og decentralisering i Shiba Inu-økosystemet, idet DAO’en går fra sin V1-fase til V2-fasen.

## 21Shares lancerer Wrapped BitcoinEthereum

I andre nyheder har 21Shares udvidet sit Wrapped Bitcoin (WBTC)-produkt til Ethereum-blockchainen. Efter en succesfuld start på Solana sigter det nye Wrapped Bitcoin (mærket som 21BTC) på Ethereum på at give brugerne en mere sikker og decentraliseret måde at interagere med decentraliserede applikationer (dApps).

I modsætning til traditionelle Wrapped Bitcoin-modeller, der er baseret på en “Lock-and-Mint”-tilgang, satser 21BTC på løsninger til koldopbevaring for at øge sikkerheden. Lanceringen kommer på et tidspunkt, hvor investorer bekymrer sig over de seneste udviklinger vedrørende opbevaring af Wrapped Bitcoin, især med hensyn til BitGos overgang til en flerjurisdiktionel model.

Trods disse bekymringer positionerer 21Shares 21BTC som et sikrere alternativ med institutionel opbevaring, der er designet til at mindske de risici, der normalt er forbundet med Cross-Chain-broer.

## Trump-familien mål for et krypto-svindelhack

Trump-familien blev for nylig ofre for et hacking-angreb, hvor deres sociale medie-konti blev kompromitteret for at promovere et svindelagtigt krypto-schema. Hackeren fik adgang til Lara og Tiffany Trumps X-konti (tidligere Twitter), deres svigerdatter og datter til den tidligere præsident Donald Trump.

Hackerne udnyttede Laras og Tiffanys store følgerantal til at promovere en svindel med World Liberty Financial, et DeFi-projekt, der er forbundet med Trump-familien. De udnyttede Trumps høje kendingsgrad til at tiltrække følgere til en svindelagtig Governance-token, der er forbundet med Solana-blockchainen.

Timing af dette hack er særligt bemærkelsesværdigt, da Donald Trumps team planlægger at lancere en krypto-platform med øget deltagelse fra familien i DeFi-sektoren. Derudover afspejler dette angreb et bredere mønster, hvor ondsindede enheder udnytter kendte personers og offentlige personers konti til at promovere bedrageriske tokens.

## Cardanos Chang-Hard-Fork: En ny æra af decentraliseret governance

Cardano har officielt lanceret sin Chang-Hard-Fork, hvilket markerer et stort skridt mod decentraliseret governance for den 13 milliarder USD værdifulde blockchain. Den længe ventede opdatering giver ADA-tokenindehavere magt i hænderne.

Med Chang-Hard-Forken kan ADA-indehavere nu vælge governance-repræsentanter og stemme om vigtige udviklingsforslag. Som beskrevet i Cardano Improvement Proposal CIP-1694 introducerer opdateringen en governance-struktur bestående af tre nøgleorganer: Konstitutionsudvalget, Delegatrepræsentanterne (dReps) og Stake Pool Operators (SPOs).

Tidligere var disse governance-beføjelser koncentreret hos Cardanos tre grundlæggende enheder. Men med denne opdatering får fællesskabet betydelig kontrol over fremtidig udvikling af blockchainen.

Cardano-grundlægger Charles Hoskinson har for nylig fremhævet betydningen af denne ændring ved at erklære, at “Genesis-nøglerne er døde.” Denne udtalelse symboliserer overgangen af blockchainen til en virkelig decentraliseret fremtid.

Opdateringen implementeres i to faser. Den første fase, der i øjeblikket er aktiv, har et overgangskonstitutionsudvalg, der vil overvåge governance i 90 dage. Efter denne periode vil de nyoprettede governance-organer overtage fuld kontrol.

## Polygons MATIC-to-POL-migrering begynder

Polygone, en førende Layer-2-netværksplatform på Ethereum, er begyndt at skifte fra MATIC-tokenet til det nye POL-token. POL erstatter MATIC som det native token på netværket, hvor sidstnævnte i øjeblikket har en markedsværdi på 3,6 milliarder USD.

“MATIC er en meget produktiv token, der tjener til at levere værdifulde tjenester til hver kæde i Polygons netværk, herunder AggLayer selv. Det er dejligt at vide, at fællesskabet arbejder hen imod denne spændende vision, og at netværket har en fremtidssikret, indfødt token, der kan sikre og støtte væksten,” forklarede Polygon her.

Migreringen er en vigtig del af Polygons Roadmap 2.0, der sigter mod at forbedre fleksibiliteten og skalerbarheden af dets økosystem. Overgangen påvirker mange investorer, men for flertallet vil konverteringen ske automatisk. Imidlertid kan indehavere af MATIC på Ethereum- og zkEVM-kæder muligvis manuelt migrere deres tokens via Polygon Portal Interface.

POL-tokenet vil spille en central rolle for Polygons fremtid og vil fungere som et native Gas- og Staking-token. Det vil også blive brugt til at generere Zero-Knowledge-beviser. Derudover muliggør tokenet deltagelse i Data Availability Committees (DACs) som en del af Polygon Staking Hub, der er planlagt til 2025.

Polygon angiver i øjeblikket ingen fastsat tidsfrist for MATIC-indehavere for at fuldføre migrationen. Dog antyder det, at en tidsfrist kan fastsættes i fremtiden, når overgangen skrider frem.

Opdag de seneste Bitcoin News her

Hold dig informeret med Ethereum News

Bliv opdateret om Cardano News

Hold dig opdateret med Shiba Inu News her

Exit mobile version