Site icon Krypto news – seneste kryptovaluta nyheder, grundige guides og live updates

Kryptomarkedet oplever fortsat markante tilstrømninger på baggrund af investorer, der satser på en spot Bitcoin (BTC) Exchange Traded Fund (ETF)

Analyst Dave the Wave erwartet neue Höchststände

Den seneste tid har kryptomarkedet oplevet store indstrømninger, da investorer retter deres fokus mod en spot Bitcoin (BTC) Exchange Traded Fund (ETF).

Ifølge en ny rapport fra CoinShares Market Flow har markedet for kryptoprodukter registreret en gevinst på 261 millioner dollars, hvilket er den sjette uge i træk med indstrømninger, da flere investorer har positive forventninger til markedet.

De samlede indstrømninger i de seneste seks uger beløber sig nu til 767 millioner dollars, hvilket er det højeste niveau i år og overstiger væksten i juli. Det er også den højeste række af indstrømninger siden nedgangen i den såkaldte “bull run” i december 2021.

Sidste år blev der trukket i alt 736 millioner dollars ud af markedet. Selvom det er et relativt lavt tal i forhold til det generelle marked, når det kommer efter en periode med stærk vækst i 2021, skyldtes det primært store markedskollaps og bredere makroøkonomiske faktorer.

Sidste uge fortsatte Bitcoin med at være den dominerende aktivklasse med en indstrømning på 229 millioner dollars, mens short-bitcoin også gik samme vej med en indstrømning på 4,5 millioner dollars. De store gevinster for BTC i de seneste uger skyldes en antagelse om, at der er en nær forestående godkendelse af en spot BTC ETF fra Securities and Exchange Commission (SEC), den amerikanske finansielle tilsynsmyndighed.

Mens SEC konsekvent har afvist flere ansøgninger i tidligere år, tyder nylige udviklinger, herunder retssager under sejre, på at en potentiel godkendelse kan være på vej, fortæller analytikere.

Indstrømningerne til Bitcoin er nu på i alt 842 millioner dollars, og det anses for at være “>styrket af den stigende sandsynlighed for en spot-baseret ETF i USA og svagere makroøkonomiske data, hvilket stiller spørgsmålstegn ved effektiviteten af USAs pengepolitik,” skriver CoinShares.

Ethereum ændrer fortællingen

På altcoin-fronten blev der registreret flere positive tegn, herunder gevinster fra Ethereum (ETH), Chainlink (LINK) og Solana (SOL) blandt andre.

Solana fortsatte sin fantastiske indstrømning med en gevinst på 11 millioner dollars, mens Chainlink opnåede en gevinst på 2 millioner dollars. I år har Solana været blevet udpeget som en favorit blandt institutionelle investorer efter at have toppet altcoin-listen i flere uger i træk.

Sidste uge gjorde Ethereum comeback som den førende altcoin med en indstrømning på 17,5 millioner dollars, hvilket er det højeste niveau siden august 2022. Samlet set har Ethereum indstrømninger på 107 millioner dollars i år.

Det skal bemærkes, at selvom Ethereum har haft en dårlig periode, når det kommer til institutionelle produkter, selv efter lanceringen af futures ETF’er, anses det stadig for at have det største vækstpotentiale på grund af sin staking-funktion og det høje antal decentraliserede applikationer (dApps).

USA klatrer op ad ranglisten

Amerikanske investorer har registreret de højeste indstrømninger blandt alle jurisdiktioner med 157 millioner dollars, mens Europa stadig præsterer godt med Tyskland og Schweiz, der tilsammen bidrager med 63 millioner dollars og 36 millioner dollars, henholdsvis.

Canada har indstrømninger på 9 millioner dollars, da landet fortsat arbejder på klarhed om reglerne for stablecoins og det bredere marked. Det høje tal fra USA kommer som et resultat af godkendelsen af spot ETF’er, da flere investorer tror, at SEC snart vil rydde op i alle uafklarede spørgsmål.

I de foregående måneder har manglende regelklarhed fået amerikanske investorer til at være skeptiske på grund af de mange retssager, der er blevet anlagt af reguleringsmyndighederne.

Mislykket

Opdag de seneste Bitcoin News her

Hold dig informeret med Ethereum News

Bliv opdateret om Cardano News

Find Chainlink News og opdateringer her

Udforsk omfattende Dogecoin News lige her

Exit mobile version