Site icon Krypto news – seneste kryptovaluta nyheder, grundige guides og live updates

Stigning i Bitcoin-prisen efter skuffende jobtal i USA

Verschwindet und erscheint erneut auf DTCC-Webseite

Opgang i Bitcoin-prisen efter svag jobrapport i USA

En nylig offentliggjort økonomisk rapport viser en større nedgang i USAs jobmarked i oktober end forventet. Dette har ført til fald i amerikanske obligationsrenter og samtidig øget både aktiemarkedet og prisen på Bitcoin (BTC) til omkring $34.600.

Den seneste jobrapport afslørede, at den amerikanske økonomi tilføjede 150.000 job sidste måned, hvilket er mindre end det forventede antal på 180.000 og markerer den svageste jobvækst siden begyndelsen af 2021.

Reaktionen fra makroinvestorer har været at trække sig tilbage fra væddemål om, at den amerikanske centralbank (Federal Reserve) vil foretage en yderligere rentestigning, som det var blevet advaret om tidligere på ugen.

Ifølge CME’s Fed Watch Tool er sandsynligheden for, at Federal Reserve hæver renten med yderligere 25 basispoint inden januar 2024, faldet til kun 10% fredag ​​fra cirka 26% torsdag.

Den sandsynlighed, at Federal Reserve har sænket renten med mindst 100 basispoint inden udgangen af 2024, er steget til omkring 65% fra lidt over 40% for en dag siden.

De seneste amerikanske jobtal afslører også en overraskende stigning i den amerikanske arbejdsløshedsprocent til 3,9% fra 3,8%, og en uventet nedgang i månedlig lønvækst til 0,2% fra 0,3%.

Federal Reserve begyndte aggressivt at hæve renten i begyndelsen af 2022 for at bekæmpe en uventet kraftig stigning i inflationsniveauet, der begyndte midt i 2021.

Selvom der er gjort gode fremskridt med at få USAs inflation tilbage mod Federal Reserves mål på 2,0%, har den fortsatte stærke præstation i den amerikanske økonomi og robustheden på arbejdsmarkedet i 2023 kompliceret denne opgave.

Efter to stærkere end forventede jobrapporter i de sidste to måneder bekræfter fredagens jobdata, at en gradvis svækkelsestendens på det amerikanske arbejdsmarked stadig er på plads. Dette mindsker presset på Federal Reserve for at gennemføre yderligere rentestigninger og fastholde høje rentesatser i længere tid.

Derfor har investorer reageret på dataene ved at sænke deres væddemål om yderligere rentestigning fra Federal Reserve og samtidig øge deres væddemål på, hvor hurtigt Federal Reserve vil begynde at sænke renten.

Når investorer sænker deres forventninger til, hvor høj Federal Reserve vil hæve renten, plejer amerikanske statsobligationsrenter at falde. Dette plejer at øge risikovilligheden på aktiemarkedet samt priserne på ikke-rentebærende aktiver som Bitcoin og guld, da en lavere rente betyder en reduceret incitament til at holde amerikanske obligationer, der betragtes som en risikofri investering.

Hvad kan vi forvente af Bitcoin-prisen fremover?

Selvom Bitcoin i øjeblikket ligger i området omkring $34.600 efter at have været oppe at runde årets højdepunkter nær $36.000 i torsdags, er verdens største kryptovaluta efter markedsværdi stadig ned omkring 0,75% i sessionen.

Efter en stigning på mere end 30% fra oktoberlave er der nu nogle investorer, der tager deres fortjeneste og sælger deres Bitcoin, hvilket påvirker prisen på kort sigt.

Denne stigning blev primært drevet af optimisme omkring forventede godkendelser af Bitcoin Spot ETF’er (Exchange Traded Funds) i USA.

Selvom gevinstsikringen virker som en udfordring lige nu, kan det være, at tyrefægtningen snart vil genoptage, da det bredere makrobaggrund er ved at skifte fra modvind til medvind for Bitcoin.

Renterne på 10-årige amerikanske statsobligationer, der ligger lige over 4,5%, er faldet med cirka 40 basispoint. US Dollar Index (DXY) er svækket med mere end 1,5%, og S&P 500 er steget med over 4% siden månedens begyndelse, da handlere satser på, at toppen for amerikanske rentesatser er nået, og at der venter lettere finansielle forhold forude.

Hvis denne tendens fortsætter, vil det være en væsentlig mellemfristet medvind for Bitcoin.

Selvom diagramanalyse antyder, at der stadig er en mulighed for en nedgang tilbage til det tidligere årlige højdepunkt på omkring $31.800, forventes mindre tilbagefald at være relativt kortvarige.

Prisen på $40.000 forventes at blive nået inden udgangen af 2023.

Ifølge kryptoanalysefirmaet Matrixport kan en julerally føre Bitcoin helt op til $56.000 ved årets udgang.

Opdag de seneste Bitcoin News her

Bliv opdateret om Cardano News

Udforsk omfattende Dogecoin News lige her

Exit mobile version