Site icon Krypto news – seneste kryptovaluta nyheder, grundige guides og live updates

VanEck bestraft med millionbøde af SEC for manglende offentliggørelse af social media influencer rolle ved ETF-oprettelse

Dubai Financial Services Authority Adds XRP and Toncoin to List of Recognized Tokens

VanEck pålægges bøde af SEC for ikke at have offentliggjort rolle i ETF-oprettelse

VanEck blev af Securities and Exchange Commission (SEC) pålagt en bøde på 1,75 millioner dollars, efter at selskabet havde undladt at offentliggøre rollen af en social media influencer i oprettelsen af en børsnoteret fond (ETF).

VanEck har overtrådt Investment Company Act

VanEck har accepteret SEC’s påbud, hvor det fastslås, at selskabet har overtrådt Investment Company Act og Investment Advisers Act. Værdipapirfirmaet har hverken bestridt eller accepteret SEC’s påstande og ud over bøden også accepteret en påbud om at afstå fra videre overtrædelser.

Andrew Dean, medansvarlig for Asset Management Unit i SEC’s Enforcement Division, udtalte: “Fondsstyrelser stoler på, at rådgiverne giver korrekte oplysninger, især når det drejer sig om spørgsmål, der kan påvirke forvaltningsaftalen, det såkaldte 15(c)-procedure. VanEck Associates’ manglende offentliggørelse af denne prominente fondsfond har forhindret bestyrelsen i at overveje de økonomiske virkninger af licensaftalen og engagementet fra en fremtrædende social media influencer, da de evaluerede VanEck Associates’ forvaltningsaftale for fonden.”

Kim Kardashian anklaget af SEC

I de seneste år har en håndfuld kendisser som Kim Kardashian, Lindsay Lohan, Floyd Mayweather, Jake Paul og Matt Damon promoveret kryptoprojekter og draget reguleringernes vrede i USA.

Der er mange grunde til, at flere og flere kendisser deltager i promovering af finans- og kryptoprodukter. Den mest åbenlyse grund er de lukrative økonomiske muligheder. En anden populær grund er opmærksomhed og branding, som spiller en afgørende rolle i at holde en kendis relevant i dagens samfund.

I løbet af årene har kryptovalutaer og ikke-omsættelige tokens oplevet vækst, og alene associationen med kryptovalutaer kan øge en kendis’ synlighed og appellere til et yngre publikum, der interesserer sig for digitale aktiver.

VanEck reducerer Bitcoin-ETF-gebyrer til 0,20%

Sidste uge sænkede VanEck sine gebyrer for VanEck Bitcoin Trust ETF’en fra 0,25% til 0,20%, da konkurrencen på markedet er intensiveret. Næsten et dusin Bitcoin-ETF’er kæmper om investorernes opmærksomhed på et mættet marked.

BlackRock har fastsat gebyret for iShares ETF til 0,12% for de første 12 måneder eller op til en forvaltet formue på 5 milliarder dollars, hvorefter det planlægger at hæve det til 0,25%.

Andre udbydere som ARK Invest opkræver 0,21% og Bitwise 0,20%. Spot-Bitcoin-ETF’er bliver i stigende grad det foretrukne valg for mainstream-investorer. De håndterer problemer som opbevaring af kryptoaktiver og håndtering af svigagtige udbydere.

Opdag de seneste Bitcoin News her

Exit mobile version