Site icon Krypto news – seneste kryptovaluta nyheder, grundige guides og live updates

Partnerskab mellem Archax og Assetera åbner dørene til tokenisering af reale aktiver

Archax kooperiert mit Assetera, um tokenisierte Fonds in der gesamten EU anzubieten

Archax og Assetera indgår strategisk partnerskab til tokenisering af reelle aktiver

Archax, en digital værdipapirbørs reguleret af den britiske finanstilsynsmyndighed, og virksomheden for reelle aktiver, Assetera, har annonceret et vigtigt strategisk partnerskab til tokenisering af reelle aktiver.

De to platforme bekræftede den 2. oktober, at deres samarbejde sigter mod at gøre tokeniserede real-world assets (RWA) tilgængelige for investorer i hele Den Europæiske Union og Det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde (EØS).

Sammen med det af FCA-regulerede Archax og det af EU-regulerede Assetera vil det i Storbritannien baserede investeringsfirma Abrdn også være involveret i partnerskabet, oplyste virksomhederne i deres meddelelse tirsdag.

Samarbejdet gør det muligt for Archax at tilbyde sine digitale aktiver, herunder fonde og strukturerede produkter, via Assetera-platformen. Investorer vil have adgang til både primær udstedelse og handel på sekundære markeder.

I denne forbindelse vil Archax udnytte det strategiske partnerskab til at levere og distribuere adskillige tokeniserede fonde, herunder til Abrdn-investorer. Det globale investeringsselskab forvalter aktiver til en værdi af over 506 milliarder britiske pund (662 milliarder dollars).

Archax og Assetera vil udvide fonds adgangen for brugere i hele EU/EØS.

## Voksende RWA-marked

Ifølge rwa.xyz er det globale marked for tokenisering af reelle aktiver vokset hurtigt og nåede den 8. oktober 2024 en samlet værdi af RWA on-chain på over 12,8 milliarder dollars.

Dette inkluderer den betydelige stigning i brugen af blockchain-teknologi i de seneste måneder. Topprodukter inkluderer amerikanske statsobligationer, obligationer fra andre lande, råvarer, private lån og institutionelle fonde.

Blandt de største aktører i branchen er BlackRock, Franklin Templeton og Superstate. Archax og Assetera sigter mod en stærkere tilstedeværelse på det europæiske marked.

Thomas Labenbacher, stifter og administrerende direktør for Assetera, udtalte:

> “Tokeniseringen giver finanssektoren en unik mulighed. McKinsey forudsiger, at markedet kan nå en værdi på op til 4 billioner dollars inden 2030. Det er afgørende, at institutioner kan samarbejde med pålidelige udbydere, der har den mest robuste og pålidelige teknologi. Derfor ser vi frem til at samarbejde med Archax for at give dem denne mulighed.”

### Mødet med markedets udfordringer

Selvom RWA-sektoren vinder frem, påvirker flere udfordringer stadig accepten. Centrale problemer omfatter regulatorisk usikkerhed, begrænset likviditet og teknologiske barrierer, der hæmmer økosystemet.

Både Archax og Assetera er interesseret i at levere en løsning gennem den regulerede platform, der adresserer udfordringerne. Dette forventes at fremskynde tokeniseringen af RWA i hele EU og lukke kløften mellem traditionelle finansiering og digital markedsplads.

Nick Donovan, Chief Revenue Officer hos Archax, kommenterede dette potentiale:

> “Dette partnerskab sætter en ny standard for distribution af digitale aktiver i EU/EØS ved at integrere Archax’s regulerede digitale infrastruktur med Assetera’s regulerede DeFi-marked og derved fremme introduktionen af tokeniserede aktiver i Europa.”

Archax har for nylig samarbejdet med den tokeniserede RWA-leverandør Centrifuge og den web3-native formueforvalter Anemoy Capital. Partnerskabet muliggjorde noteringen af Liquid Treasury Token (LTF), en kortfristet portefølje af amerikanske skatkammerbeviser.

Exit mobile version