Site icon Krypto news – seneste kryptovaluta nyheder, grundige guides og live updates

SikkerMåne og dets topchefer anklaget af SEC for massivt svindelskema med kryptoasset

CME steigt auf und sichert sich den zweiten Platz im Bitcoin-Futures-Handel

SafeMoon anklaget for massiv svindelsag af SEC

Det amerikanske Securities and Exchange Commission (SEC) har netop anklaget krypto-projektet SafeMoon og dets øverste ledere for at “udføre en massiv svindelsag” gennem den uregistrerede salg af kryptoaktiven SafeMoon (SFM).

Ifølge en pressemeddelelse på SEC’s hjemmeside beskylder agenturet SafeMoon-lederne for at love at pumpe prisen på tokenen “sikkert til månen”, men i stedet udslette milliarder af markedsværdi og stikke af med over 200 millioner dollars fra projektet.

Agenturet hævder, at disse misbrugte investorpenge blev brugt til personligt brug.

Ifølge SEC’s klage forsikrede SafeMoon’s skaber, Kyle Nagy, investorerne om, at midlerne var sikkert låst og ikke kunne trækkes af nogen, mens de var i SafeMoon’s likviditetspool, en samling af investorpenge, der giver likviditet for handel med aktiver.

Dog hævder SEC, at store dele af midlerne i likviditetspoolen aldrig blev låst, og at SafeMoon-toplederne misbrugte millioner af dollars til at købe McLaren-biler, overdådige rejser, luksushuse og andre ting.

Udover SafeMoon’s skaber, Kyle Nagy, retter SEC også anklager mod projektets CEO, John Karony, og CTO, Thomas Smith.

Ifølge SEC’s hjemmeside er de anklagede blevet anklaget for at overtræde registrerings- og bedrageribestemmelserne i Securities Act of 1933 samt bedrageribestemmelserne i Securities Exchange Act of 1934.

SFM er faldet næsten 25% inden for de seneste 24 timer som følge af nyhederne om SEC’s retssag, ifølge CoinGecko.

SafeMoon’s stigning og fald

SafeMoon havde en spektakulær start på livet efter sin lancering i marts 2021.

Inden for få uger havde projektets kryptovaluta SFM steget med over 2000% og nåede til sidst en rekordhøjde på 5,75 milliarder dollars i maj 2021.

Kryptovalutaen var på mode på det tidspunkt, med massiv hype på sociale medier og kendisstøtte på grund af løftet om enorme og garanterede afkast.

Dog vendte tingene hurtigt surt.

Trods lanceringen af en version to af tokenen, som lovede at forbedre SFM’s kvalitet, sikkerhed og tilgængelighed, har SFM været på en nedadgående kurs siden maj 2021.

Ifølge CoinGecko er dets markedsværdi nu lidt under 100 millioner dollars, hvilket betyder, at det har mistet over 98% af sin værdi siden toppen.

Ifølge SEC skete et betydeligt fald i tokenens pris, da markedet indså, at SafeMoon’s decentraliserede børslighedspool ikke var låst, som der blev hævdet.

SEC beskylder SafeMoon-lederne, Karony og Smith, for at misbruge midler fra likviditetspoolen for at opretholde tokenens pris og manipulere markedet samt udføre såkaldt “wash trading” for at overdrive kryptocurrencyets handelsvolumener.

SEC kritiserer Decentralized Finance (DeFi)

I sin klage mod SafeMoon og projektets ledere kom SEC også med brede kritik af den hurtigtvoksende Decentralized Finance (DeFi) -industri i almindelighed.

“Decentralized finance hævder at levere gennemsigtighed og forudsigelige resultater, men uregistrerede tilbud mangler de oplysninger og ansvarlighed, som loven kræver, og de tiltrækker svindlere som Kyle Nagy, der udnytter disse sårbarheder til at berige sig selv på bekostning af andre”, udtaler David Hirsch, leder af SEC’s afdeling for håndhævelse af kryptoaktiver og cyberenhed.

Jorge G. Tenreiro, vicedirektør for SEC’s afdeling for håndhævelse af kryptoaktiver og cyberenhed, opfordrer “investorer til fortsat at udvise ekstrem forsigtighed på dette område, da svindlere udnytter populariteten af kryptoaktiver til at love astronomiske gevinster, mens de alt for ofte kun resulterer i et crash-landing”.

Udforsk omfattende Dogecoin News lige her

Exit mobile version