Site icon Krypto news – seneste kryptovaluta nyheder, grundige guides og live updates

Hackergruppe stjal $308 millioner i 2023 – her er hvad du skal vide

Bitcoin Price Prediction as MicroStrategy Buys an Additional 155 BTC – Can BTC Reach $40,000 Soon?

Immunefi rapporterer om tab og hackingmønstre i kryptorummet

I en nylig rapport offentliggjort af Immunefi, blev crypto-community’s tab i 2023 undersøgt, og hvad der kan ventes næste år. Teamet bag undersøgelsen advarer om, at mens volumnet af mistede midler er faldet, så er det stadigt betydeligt og kan stige næste år.

Ifølge rapporten “Crypto Losses in 2023” fra Immunefi, advares der om, at de stigende priser på kryptovalutaer kan medføre de største tab nogensinde i Web3.

Immunefi peger på vedvarende udfordringer i infrastrukturen for kryptoprojekter som en væsentlig årsag til sårbarheden. Teamet bemærker, at “den generelle tilgang inden for branchen ændrer sig ikke hurtigt nok.”

Projektets grundlægger og CEO, Mitchell Amador, udtaler, at selvom der var en nedgang i tabene i 2023 i forhold til 2022, havde Web3 stadig “en betydelig stigning i hackingforsøg og svindeltilfælde” det år. Hyppigheden af ​​sådanne tilfælde næsten fordoblede.

Kryptovalutapropjekter har i stigende grad været udsat for angreb, og selvom de-centraliserede finansprojekter (DeFi) stadig er de primære mål for vellykkede angreb, har centraliserede finansprojekter også tiltrukket opmærksomhed fra hackergrupper.

Ifølge rapporten har den nordkoreanske hackergruppe, Lazarus, stået bag et væsentligt antal af disse angreb og ligger bag 17% af det samlede års tab.

Immunefi har også udgivet en separat rapport, der peger på, at Lazarus mellem 2021 og 2023 har stjålet et samlet beløb på $1,903,600,000 i Web3-økosystemet. De fleste angreb falder inden for kategorien DeFi, og det er især angreb på Ronin Network og Poly Network, der har bidraget til det største tab.

I alt blev der i 2023 registreret et samlet tab på $1,803,050,600 i kryptorummet, hvoraf størstedelen blev tabt på grund af forskellige hackingforsøg og 22% blev tabt som følge af svindel.

De mest udsatte kryptokæder i 2023 var BNB Chain og Ethereum, som tilsammen repræsenterede mere end halvdelen af tabene i dette år. De-centraliseret finans blev hardest ramt, og led tab for 77,3% af det samlede tab i 2023. Hack blev den primære årsag til tab af midler, og i alt blev der stjålet $1,7 milliarder på denne måde det år.

Immunefi’s rapport tegner et klart billede af de udfordringer, kryptorummet stod over for i 2023, og giver et hint om, hvad man kan forvente i 2023.

Hold dig informeret med Ethereum News

Bliv opdateret om Cardano News

Udforsk omfattende Dogecoin News lige her

Exit mobile version