Site icon Krypto news – seneste kryptovaluta nyheder, grundige guides og live updates

SBI Holdings Partnering with Saudi Aramco: Neue Krypto-Partnerschaften und Halbleiterfabriken geplant

Saudi Aramco erwägt eine Partnerschaft mit der japanischen Krypto-Gruppe SBI im Wert von 2 Billionen US-Dollar

SBI Holdings indgår partnerskab med Saudi Aramco

SBI Holdings, en japansk kryptofinanskoncern, har annonceret en grundlæggende aftale om et partnerskab med det statsejede olieselskab Saudi Aramco (SAOC). Ifølge en rapport offentliggjort den 11. december indebærer partnerskabet en fælles udvikling af projekter såsom opførelsen af halvlederfabrikker i Japan og Saudi-Arabien samt fælles investeringer i hinandens digitale aktiver.

Det foreslås, at samarbejdet vil finde sted på tre områder: samarbejde og gensidige investeringer inden for kryptovaluta, opdagelse og støtte til japanske krypto-startups interesseret i at udvide til Saudi-Arabien, samt lancering af projekter relateret til halvledere, herunder opførelse af fabrikker i begge lande.

SBI har allerede initiativer i Mellemøsten og planlægger at etablere investeringsfonde i samarbejde med lokale partnere. Der er også planer om lanceringen af “SBI Middle East” i Riad, som vil bidrage til at fremme japanske krypto-startups i Saudi-Arabien.

Udover samarbejdet med Saudi Aramco vedrørende halvlederproduktion, har SBI også indgået partnerskab med den taiwanske chipproducent Powerchip Technology Corporation om opførelsen af en fabrik i den japanske præfektur Miyagi.

Saudi Arabien som en stigende kryptohub

Saudi-Arabien er på vej til at blive en betydelig kryptohub i Mellemøsten. Landet toppede allerede mellem juli 2022 og juni 2023 de globale kryptotransaktionsdiagrammer og betragtes som landet med det højeste vækstvolumen for kryptotransaktioner over en periode på 12 måneder i år ifølge en tidligere offentliggjort årsrapport.

Landets krypto-transaktionsvolumen steg med 12% på årsbasis og nåede næsten 31 milliarder dollars mellem juli 2022 og juni 2023, sammenlignet med samme tidsrum fra 2021 til 2022. Dette placerede Saudi-Arabien foran lande som Vietnam, Nigeria og Spanien med hensyn til vækst.

Ifølge Chainalysis’ årsrapport siden 2019 er Mellemøsten og Nordafrika (MENA) regionen den sjette største kryptovolkonomi i verden, med en værdi på 390 milliarder dollars mellem juli 2022 og juni 2023.

Partnerskabet mellem Saudi Aramco og SBI Holdings indikerer en stærk interesse for krypto i Saudi-Arabien og har potentialet til at skabe omfattende investeringsmuligheder i fremtiden.

Exit mobile version