Site icon Krypto news – seneste kryptovaluta nyheder, grundige guides og live updates

Analyse: Buller Bitcoin optimistisk efter lovændring, mens markedet står ved en skillevej

Bulliske argumenter for Bitcoin

Det amerikanske appelforbund har besluttet, at Securities and Exchange Commission (SEC) skal genoverveje deres tidligere afvisning af Grayscale Bitcoin Trusts ansøgning om at blive omdannet til en Spot-ETF. Denne retlige udvikling har ført til, at GBTC’s rabat på nettoaktiver steg fra -24% til -18% på samme dag, hvilket indikerer øget optimisme på markedet. Grayscale havde tidligere en rabat på nettoaktiver på -20,6% [^2^].

Realiseret kapitalisering af Bitcoin, som omfatter både primærmarkedet (miner) og sekundærmarkedet (investorer), er et mål for den samlede kostpris for BTC. I fjerde kvartal 2022 og første kvartal 2023 faldt den realiserede toplinje med 19%, hvilket var det kraftigste fald siden 2012. Dette fald tjener som en indikator for kapitaludflytning fra netværket. Ark Invests analyse antyder, at sandsynligheden for, at Bitcoin-ejere forlader markedet, er højere jo dybere faldet er, hvilket potentielt skaber forudsætningerne for en stærkere bullish marked. Den realiserede toplinje er forbedret fra sit all-time high i 2021 og faldt fra 19% efter FTX-crashen i november 2022 til 15,6%, hvilket indikerer kapitaltilstrømning i løbet af de sidste 8 måneder [^2^].

Sammenbrud af åbne futures-interesser: Den 17. august blev der observeret en hurtig likvidation af Bitcoin-futures med 21,7%, hvilket er den hurtigste likvidation siden december 2021. Ark Invest fortolker denne priskorrektion som en “kathartisk følelsesmæssig korrektion” [^4^].

Neutrale argumenter

Bitcoin-prisen faldt med 5,4% i august og pendler nu under sit 200-ugers glidende gennemsnit på $27.580. Dette er første gang siden juni 2023. Ark Invest forventer dog, at Bitcoin sandsynligvis vil finde betydelig støtte ved sin realiserede pris på $20.300 [^5^].

On-Chain Medium Resistance for Bitcoin nåede $29.608 i august og udgør en potentiel betydelig modstand for BTC. Denne måling, et samarbejde mellem ARK Invest og Glassnode, beregnes ved at dividere investorens kostpris med det aktive møntantal. Disse mønter bestemmes baseret på den samlede restperiode i forhold til den samlede udbud [^6^].

Markedsværdien og likviditeten af ​​stablecoins: Stablecoins, der ofte anses for at være en indikator for markedets likviditet, oplevede en nedgang på over 20% i deres 90-dages udbud fra $162 mia. i marts 2022 til de nuværende $120 mia., hvilket viser en nedgang i on-chain likviditet. Imidlertid indikerer nettotilstrømning i samme periode en stigende opadgående dynamik på markedet [^7^].

Bæriske argumenter for BTC (alle makro)

Der har været en rekordstor divergens mellem de procentvise ændringer i real-økonomisk output (BIP) og real-bruttonationalindkomst (BDI) på årlig basis. Historisk set bør BIP og BDI være ens, da indtægterne bør svare til værdien af den producerede varer og tjenester. Jeremy Nalewaik, en tidligere økonom ved Federal Reserve, har argumenteret for, at BDI kan være en mere nøjagtig indikator end BIP [^8^].

For første gang siden 2009 overstiger den faktiske føderale funds policy-rente den naturlige rente, hvilket indikerer en bevægelse mod en restriktiv pengepolitik. Denne teoretiske rente, som konceptualiseret af præsidenten for New York Federal Reserve, John Williams, er renten, hvor økonomien hverken ekspanderer eller skrumper. Da virkningerne af pengepolitik på økonomien er langvarige og variable, forventes kreditgivning og optagelse at være udsat for øget nedadgående pres [^9^].

Regeringens revision af beskæftigelse: Beskæftigelsen, der er en indikator, der følger efter markedet, har været afgørende for Federal Reserves rentebeslutninger. Selvom arbejdsafbrydelserne forårsaget af COVID-19-pandemien sandsynligvis er overstået nu, har regeringen revideret opadgående i løn- og lønstatistikkerne uden for landbruget i seks måneder i træk. Dette indikerer en svagere arbejdsmarked end tidligere rapporteret. Sidste gang en sådan tendens blev registreret uden for en recession var i 2007, kort før den store finansielle krise [^10^].

For at opsummere præsenterer Ark Invests rapport tre bullish, fire neutrale og tre bearish argumenter for Bitcoin og det bredere marked og understreger, at markedet kan befinde sig på et afgørende vendepunkt. Ved trykning af denne artikel blev BTC handlet til $25.789 [^11^].

Opdag de seneste Bitcoin News her

Exit mobile version