Site icon Krypto news – seneste kryptovaluta nyheder, grundige guides og live updates

Bitcoin Spot ETFs: Galaxy Digital afslører potentialet for et nyt kryptozeitalter

Bitcoin auf dem Weg zur Million

Det potentielle potentiale for Bitcoin Spot ETFs

I en nylig rapport har det førende blockchain-selskab, Galaxy Digital, offentliggjort nogle yderst interessante tal om emnet Bitcoin Spot ETFs. Hvis disse tal viser sig at være sande, kunne det markere begyndelsen på en ny æra for kryptokurver. De daglige diskussioner om det nye finansielle produkt har allerede skabt stor opmærksomhed, men hvad kunne dets godkendelse faktisk betyde? Ønsker du at investere i tide? Her viser vi dig de nemmeste metoder til at købe Bitcoin!

Det enorme vækstpotentiale for Bitcoin

I løbet af det sidste årti har Bitcoin’s markedsværdi oplevet en utrolig vækst. Den sprang fra under 170 millioner dollars til et imponerende all-time high på 1,24 billioner dollars. Selvom den i øjeblikket ligger på kun 661 milliarder dollars, er denne stigning på så kort tid enorm. For de fleste investorer minder den om et eventyr, men den giver faktisk kun et glimt af, hvad der potentielt kan komme. Ifølge Galaxy Digitals estimater kunne Bitcoin få en prisstigning på hele 74% i det første år efter godkendelse af en Spot ETF. Dette ville betyde en markedsværdi på over 1,1 billioner dollars ud fra den nuværende pris. Bemærk dog, at den forventede prisstigning som følge af halveringen ikke er inkluderet. Men det mest imponerende vækstpotentiale ligger i det langsigtede perspektiv: Spot ETF’er kunne fløde markedet med hele 450 milliarder dollars i løbet af de kommende år. Rapporten siger desuden: “På lang sigt kan det adresserbare marked for Bitcoin-investeringsprodukter endda udvides til alle tredjepartshåndterede aktiver (for eksempel 126 billioner dollars i AUM ifølge McKinsey) og endnu bredere til globale aktiver (454 billioner dollars ifølge UBS).” Selvfølgelig er disse estimater høje, men de forventede tilførsler ligger faktisk mellem 125 milliarder og 450 milliarder dollars. Selv hvis kun en brøkdel af denne formue skulle flyde i Bitcoin, ville det være enormt. Det kunne føre markedsværdien langt over to billioner dollars.

Galaxy Digital Estimater

Billedet er ikke en del af den oprindelige tekst

Estimerede tilførsler i de følgende år efter godkendelse af Bitcoin Spot ETF | Kilde: Galaxy.com

Allerede på nuværende tidspunkt omfatter det forvaltede aktiv i Bitcoin-produkter 842.000 BTC, svarende til cirka 21,7 milliarder dollars. Dette udgør cirka 4,3% af de eksisterende coins og understøtter den stigende interesse og engagement inden for dette område. Men det enorme potentiale for denne formue bliver ikke kun tydeligt gennem rene tal. Også den stigende interesse og accept i den brede offentlighed taler for den. Den aktuelle spænding på kryptomarkedet synes derfor at være berettiget.

Hvad gør Bitcoin ETFs så særlige?

En Bitcoin Spot ETF vil grundlæggende ændre landskabet for digitale aktiver og investeringer i dem. Traditionelle investeringsprodukter som futures, trusts eller ETN’er er ofte forbundet med høje gebyrer, lav likviditet og “tracking errors”, altså afvigelser fra den faktiske Bitcoin-pris. En Spot ETF giver derimod direkte adgang til Bitcoin-markedet, er forbundet med lavere omkostninger og gør købet mere effektivt for investorer. Derudover fjerner et sådant produkt administrative hindringer som selvadministration af tegnebøger og private nøgler. Selv i forhold til skatter kan en Spot ETF være en ideel løsning. Dette instrument kombinerer fordelene ved direkte investering med traditionelle investeringsinstrumenter. Det handles på større børser og lover derfor større likviditet og bedre prisopfølgning. Derudover giver en Bitcoin Spot ETF institutioner en mulighed for at tilpasse sig det voksende kryptomarked og opfylder samtidig de reguleringsmæssige krav, hvilket giver stor sikkerhed. På samme tid nyder private investorer godt af den mere bekvemme håndtering og kan købe Bitcoin via deres velkendte investeringsplatforme og -kanaler. Af disse grunde kunne et sådant produkt være en reel spilændrer for begge investorgrupper. Men en af de vigtigste faktorer er tillidsspørgsmålet. Ifølge rapporten siger Pew Research, at 88% af amerikanerne har hørt om kryptokurver. Af disse har 75% ikke tillid til de aktuelle muligheder for at investere, handle eller bruge kryptokurver. Når formueforvaltere som BlackRock stiller sig bag et sådant produkt, burde det fjerne tvivl hos selv de mest krypto-kritiske investorer.

Den fremtidige påvirkning af ETFs på kryptokurver og den globale markeds

Integreringen af Bitcoin på traditionelle finansmarkeder, især gennem Spot ETFs, vil utvivlsomt medføre betydelig prisudvikling. Men indtil videre har vi kun talt om det amerikanske marked. Udviklingerne der kunne udløse en dominoeffekt i andre globale markeder, og andre nationer kunne følge USA’s eksempel. Det ville naturligvis yderligere øge Bitcoin’s volumen og likviditet på hidtil usete niveauer. Ud over ETFs ville også andre traditionelle finansielle instrumenter som investeringsfonde eller private equity-fonde sandsynligvis begynde at inkludere Bitcoin i deres strategier. Hvor dette kunne føre hen, er på nuværende tidspunkt langt fra virkeligheden. På nuværende tidspunkt skønnes Bitcoin’s markedspotentiale til flere hundrede billioner dollars. Denne vurdering er dog kun baseret på udviklingerne i USA. Landskabet for digitale valutaer befinder sig i et afgørende øjeblik. Mens Bitcoin indtager markedet som en kontroversiel, ofte misforstået digital aktiv, har det udviklet sig til at være et af de mest diskuterede emner i finansverdenen i de følgende år. Den potentielle introduktion af Bitcoin Spot ETFs i USA, og sandsynligvis også i andre lande, ville yderligere bekræfte Bitcoin’s status. Det ville åbne vejen for bredere global accept og integration i den traditionelle finanssektor. Dette trin kunne åbne døren for institutionelle investorer, øge likviditeten og positionere Bitcoin som et legitimt aktiv. Det er et spændende øjeblik, ikke kun for Bitcoin, men for hele verden af digitale aktiver.

Følg os for mere information om krypto på: Twitter eller bliv medlem af vores Telegram-gruppe.

Ansvarsfraskrivelse: I overensstemmelse med Trust Project’s retningslinjer forpligter BeInCrypto sig til en upartisk og gennemsigtig rapportering. Denne artikel sigter mod at levere korrekte og ajourførte oplysninger. Læserne anbefales dog at kontrollere fakta uafhængigt og rådføre sig med en ekspert, før de træffer beslutninger baseret på denne informations indhold.

Exit mobile version