Site icon Krypto news – seneste kryptovaluta nyheder, grundige guides og live updates

Den nye Krypto-Bullenmarked: Hvad er årsagen til den seneste prisstigning?

## Den nye udvikling inden for kryptomarkedet

I november 2021 nåede krypto-toppen – på dette tidspunkt lå Bitcoin-prisen på sit dengang all-time high på ca. 56.000 euro. Hvis man havde investeret 1.000 euro i Bitcoin på dette tidspunkt, ville man have set dette tal falde dramatisk – ved årsskiftet 2022/23 ville der kun være omkring 250 euro tilbage. Markedet for kryptovalutaer syntes at være dødt for mange.

## Den nye krypto-tyremarked

Men på det seneste har kryptovalutaer igen fået fart på. Især i løbet af de sidste måneder er prisen steget betydeligt. Mandag skete det: Bitcoin nåede sit euro-all-time high – de fulde 1.000 euro fra starten ville således også være tilbage for en investor, der var kommet ind i 2021 på det værst mulige tidspunkt. Selvom inflationen betyder, at 1.000 euro i dag er mindre værd end i 2021.

Og det er ikke kun Bitcoin, der er på en stigning. Også Ether, valutaen bag Ethereum-blockchain, er steget med ca. 75% siden slutningen af januar. Selv “meme-coins” som skæmtvalutaen Dogecoin stiger igen i værdi – dog mindre markant end de mere etablerede valutaer som Bitcoin, Ether eller Solana.

### Hvor kommer prisstigningen på Bitcoin fra?

Markederne for kryptovalutaer er kendt for deres luner og uforudsigelighed – selv branchefolk viser sig overraskede over de kraftige stigninger. Ikke desto mindre er der nogle faktorer, der sandsynligvis er ansvarlige for den nye hype omkring Bitcoin & Co.

En vigtig årsag er sandsynligvis godkendelsen af såkaldte “Spot Bitcoin ETF’er” i USA. Disse fungerer ligesom almindelige aktiefonde, men afspejler ikke aktiekurser, men prisen på Bitcoin eller andre kryptovalutaer. Dette gør det lettere for private investorer at investere i Bitcoin uden at skulle beskæftige sig med wallets og kryptobørser. Især betyder det, at institutionelle investorer nu også kan investere i kryptovalutaer i stor stil – såsom de magtfulde pensionsfonde i USA eller formueforvaltere som Blackrock. Dermed tilføres der ny kapital til kryptomarkedet.

Derudover er der tekniske milepæle i vente, som allerede på forhånd kan presse prisen op. Dette inkluderer f.eks. det såkaldte “Bitcoin Halving”, en proces, hvor mængden af nygenererede bitcoins reduceres med 50% hvert fjerde år. Selvom det primært er et teknologisk fænomen, har det historisk set ført til en stigning i interessen for Bitcoin. For Ethereum forventes der også nye applikationer i år, da “Merge” til “Ethereum 2.0” nu er næsten helt afsluttet.

## Vil der komme en ny krypto-hype?

Det er bemærkelsesværdigt, at selvom priserne fortsætter med at stige kraftigt, er krypto-hypen denne gang markant mindre højlydt end ved udgangen af 2021. På det tidspunkt var teknologier som NFT’er og DAO’er, kryptobørser som FTX og en konstant strøm af nye meme-coins i fokus. Denne gang er det især eksperter og insidere, der interesserer sig for emnet – og ikke den brede offentlighed.

Dette skyldes sandsynligvis ikke kun, at debatten om kunstig intelligens har erstattet blockchain som det mest spændende tech-emne i øjeblikket. Kryptoindustrien er blevet rystet af talrige skandaler i de seneste år – herunder sammenbruddet af nogle prominente kryptobørser og adskillige svindelsager som den prominente sag med FTX-grundlæggeren Sam Bankman-Fried.

Krypto-optimister håber, at kryptoindustrien nu kan komme styrket ud af disse skandaler og i mellemtiden er blevet mere moden og sikker. Kritikere påpeger, at blockchain-industrien allerede i 2021 havde lovet en teknologisk revolution – men indtil videre er der ikke meget at se. Selvom der fortsat eksperimenteres med talrige blockchain-applikationer: Den store revolution, der vil forandre den digitale verden, er stadig ikke kommet.

Hold dig informeret med Ethereum News

Udforsk omfattende Dogecoin News lige her

Exit mobile version