BitcoinDogecoinEthereumKrypto News

Den nye Krypto-Bullenmarked: Hvad er årsagen til den seneste prisstigning?

Den nye udvikling inden for kryptomarkedet

I november 2021 nåede krypto-toppen – på dette tidspunkt lå Bitcoin-prisen på sit dengang all-time high på ca. 56.000 euro. Hvis man havde investeret 1.000 euro i Bitcoin på dette tidspunkt, ville man have set dette tal falde dramatisk – ved årsskiftet 2022/23 ville der kun være omkring 250 euro tilbage. Markedet for kryptovalutaer syntes at være dødt for mange.

Den nye krypto-tyremarked

Men på det seneste har kryptovalutaer igen fået fart på. Især i løbet af de sidste måneder er prisen steget betydeligt. Mandag skete det: Bitcoin nåede sit euro-all-time high – de fulde 1.000 euro fra starten ville således også være tilbage for en investor, der var kommet ind i 2021 på det værst mulige tidspunkt. Selvom inflationen betyder, at 1.000 euro i dag er mindre værd end i 2021.

Og det er ikke kun Bitcoin, der er på en stigning. Også Ether, valutaen bag Ethereum-blockchain, er steget med ca. 75% siden slutningen af januar. Selv “meme-coins” som skæmtvalutaen Dogecoin stiger igen i værdi – dog mindre markant end de mere etablerede valutaer som Bitcoin, Ether eller Solana.

Hvor kommer prisstigningen på Bitcoin fra?

Markederne for kryptovalutaer er kendt for deres luner og uforudsigelighed – selv branchefolk viser sig overraskede over de kraftige stigninger. Ikke desto mindre er der nogle faktorer, der sandsynligvis er ansvarlige for den nye hype omkring Bitcoin & Co.

En vigtig årsag er sandsynligvis godkendelsen af såkaldte “Spot Bitcoin ETF’er” i USA. Disse fungerer ligesom almindelige aktiefonde, men afspejler ikke aktiekurser, men prisen på Bitcoin eller andre kryptovalutaer. Dette gør det lettere for private investorer at investere i Bitcoin uden at skulle beskæftige sig med wallets og kryptobørser. Især betyder det, at institutionelle investorer nu også kan investere i kryptovalutaer i stor stil – såsom de magtfulde pensionsfonde i USA eller formueforvaltere som Blackrock. Dermed tilføres der ny kapital til kryptomarkedet.

Top  Kan Kryptowährungen traditionelle Banken vollständig ersetzen? En Debatte om Vor- und Nachteile

Derudover er der tekniske milepæle i vente, som allerede på forhånd kan presse prisen op. Dette inkluderer f.eks. det såkaldte “Bitcoin Halving”, en proces, hvor mængden af nygenererede bitcoins reduceres med 50% hvert fjerde år. Selvom det primært er et teknologisk fænomen, har det historisk set ført til en stigning i interessen for Bitcoin. For Ethereum forventes der også nye applikationer i år, da “Merge” til “Ethereum 2.0” nu er næsten helt afsluttet.

Vil der komme en ny krypto-hype?

Det er bemærkelsesværdigt, at selvom priserne fortsætter med at stige kraftigt, er krypto-hypen denne gang markant mindre højlydt end ved udgangen af 2021. På det tidspunkt var teknologier som NFT’er og DAO’er, kryptobørser som FTX og en konstant strøm af nye meme-coins i fokus. Denne gang er det især eksperter og insidere, der interesserer sig for emnet – og ikke den brede offentlighed.

Dette skyldes sandsynligvis ikke kun, at debatten om kunstig intelligens har erstattet blockchain som det mest spændende tech-emne i øjeblikket. Kryptoindustrien er blevet rystet af talrige skandaler i de seneste år – herunder sammenbruddet af nogle prominente kryptobørser og adskillige svindelsager som den prominente sag med FTX-grundlæggeren Sam Bankman-Fried.

Krypto-optimister håber, at kryptoindustrien nu kan komme styrket ud af disse skandaler og i mellemtiden er blevet mere moden og sikker. Kritikere påpeger, at blockchain-industrien allerede i 2021 havde lovet en teknologisk revolution – men indtil videre er der ikke meget at se. Selvom der fortsat eksperimenteres med talrige blockchain-applikationer: Den store revolution, der vil forandre den digitale verden, er stadig ikke kommet.

Hold dig informeret med Ethereum News

Udforsk omfattende Dogecoin News lige her

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button