Kryptohandelstips og almindelige fejl, som enhver erhvervsdrivende har brug for at kende

At handle med Bitcoins og Altcoins er som en rivende flod. Det er en løbende, hurtigt skiftende proces, ofte ledsaget af væsentlige følgebegivenheder.

Hvis du svømmer mod strømmen, kan du forsvinde helt. For at forbedre handelsfærdigheder og markedsforståelse er det bedst at lære af andres fejl. Den følgende artikel er skrevet baseret på store erfaringer i kryptoområdet og efter tusindvis af kryptohandelspositioner i løbet af de sidste par år. Og selvfølgelig blev der lavet fejl. Skal vi starte?

Ordrebogen – hvordan man placerer ordrer korrekt

Lad os diskutere den korrekte brug af ordrebogen. Værdien af ​​en mønt bestemmes af den sidst udførte transaktion, i grænsefladen mellem køber og sælger, eller af udbuds- og efterspørgselskræfter. Disse bud og udbudsordrer er arrangeret i en tabel, bedre kendt som ordrebogen. Krypto handler om volatilitet.

Derfor, og efter de tidligere tips i vores kryptohandelsartikel, anbefales det, at når du går ind i en position, indstiller du salgsniveauet til at tage profit. Alternativt, mens du prøver at gøre det på samme tid, kan du indstille et stop loss for at minimere tab. Men hvordan ved vi præcis, hvor vi skal placere disse kommandoer? For at identificere både modstands- og støtteområder, lad os først analysere grafen på det mest grundlæggende niveau. En artikel om teknisk analyse for begyndere vil hjælpe med denne opgave.

Vi identificerer punkter, hvor vi ønsker at tage profit (modstandsniveauer), samtidig med at vi identificerer støtteniveauer. Ved at henvise til ordrebogen finder vi de optimale niveauer, som vi rent faktisk placerer disse ordrer på. Bemærk, at når supportniveauet kollapser, er det tid til at reducere tabene.

Identificer salgsniveauer for at tage profit: Ved hjælp af ordrebogen identificerer vi de tidligere analyserede modstandsområder. Det er sandsynligt, at der er et robust, massivt udbud (en “mur” af salgsordrer) omkring disse steder. Tricket er at placere vores salgsordrer præcis et skridt foran til en lidt lavere pris, så efterspørgslen æder forsyningsvæggen op – vores ordre er allerede afgivet og solgt med fortjeneste.

Identifikation af Stop Loss-niveauer for at minimere tab: I ordrebogen identificerer vi de støttepunkter, som vi også analyserede tidligere. Det er sandsynligt, at der er støttende, massiv efterspørgsel (en “mur” af købere) omkring disse steder. Dette er den bedste zone til at placere stop-loss-ordren, selvom den bør placeres lidt lavere end zonen med høj efterspørgsel. De kommer kun til vores kommando, hvis sælgerne formår at sænke prisen, og købernes “mur” går i stykker. Købernes “væg” fungerer som et slags beskyttende lag for vores kommando.

Er det muligt at indstille en “Take Profit” og en “Stop Loss” ordre på samme tid? I skrivende stund understøtter de fleste handelsbørser, med undtagelse af nogle gearede handelsbørser som BitMEX, ikke at placere de to kommandoer på samme tid.

I en perfekt verden kunne vi have placeret både handelsstoptab og take profits, hvilket ville have reduceret sandsynligheden for et betydeligt tab. Indtil det sker, er vi tilfredse med det, vi har – jeg sætter normalt take profit-niveauer på en del af positionen, mens jeg sætter et stop loss-niveau på de andre.

Grafanalyse – Altcoins vs. Bitcoin og vs. Dollar

Store altcoins har det mest handlede volumen igen USD. Derfor bør analysen af ​​diagrammerne for disse altcoins udføres, mens de sammenlignes med deres bitcoin-diagram og dollarværdidiagram. Her hos CryptoPotato sørger vi for at gøre dette til vores ugentlige markedsrapporter. Hvis vi kun analyserede Bitcoin-værdidiagrammet, ville vi helt sikkert gå glip af Ethereum-akkumuleringsperioden med omkring $300 (husker du $300 Bitcoin-akkumuleringen i 2015?). Så, en måned senere, handlede Ethereum for mere end $1000 for en ether.

Jeg målretter dine følelser

En indiskutabel handelsregel er, at du aldrig bør involvere dine følelser i handel. Dette er en grundlæggende regel for alle, der handler over en hvilken som helst tidsramme, men især for dem, der handler på kort sigt. Forestil dig at købe bitcoin ved hjælp af DCA-strategien: Lad os sige, at bitcoin-prisen er styrtet med 40 % på tre dage. Hvad nu? Det er åbenbart på Ztid til at købe en anden del af mønten (i henhold til DCA) og gennemsnittet af den oprindelige handelsindgangspris. I stedet fik næsten alle, jeg kender, “kolde fødder” i det “skrækkelige” øjeblik af faldet og havde endnu ikke gennemført deres andet aktiekøb. Hvorfor sker det for os? Et ord – følelser. Følelser, i dette tilfælde – frygt for tab, påvirker os og forstyrrer fuldstændig vores handlingsplan. Hvis du er en af ​​dem (ja, flertallet), der ikke køber den anden aktie i eksemplet ovenfor, bør du overveje din fremtid som trader, især kryptohandler. Det er også vigtigt at erobre dine følelser efter at have afsluttet en mislykket handel eller efter at have solgt en mønt, som FOMOed lige efter den blev solgt. Sammenfattende vil du ikke fortryde den mistede fortjeneste, og du vil ikke føle dig skyldig over at miste handler. Læg en handlingsplan med mål og handle derefter – som var du en forprogrammeret computer. Mennesket er ikke et rationelt væsen.

Anbefaling for en sådan plan: efter at have afgivet målsalgsordrer, og mønten har nået sit første mål, skal du lukke halvdelen af ​​din position. I mellemtiden skal du hæve stoptabet til det oprindelige indgangsniveau (så du slet ikke taber). På det andet målniveau bør du lukke endnu en fjerdedel af stillingen. Nu vil du sandsynligvis forblive i position med en fjerdedel af det, om end bare med overskuddet – når du først får fondens penge “hjem” igen. På dette tidspunkt bliver konkurrencerne ubegrænsede. Mønter, der pumper op med 2.000% på to uger, er ikke et ualmindeligt syn i kryptoverdenen. Hvis du kun spiller dine gevinster, er du sikker, og det bliver meget nemmere.

Det, der går ned, går ikke nødvendigvis op

En anden almindelig fejl er at lede efter styrtede mønter i overensstemmelse med deres værdi mod bitcoin i håb om, at de vil vende tilbage til deres glorværdige priser. Så nyhedsflash – der er mønter, der er lysår væk fra deres højdepunkt. Tag Aurora for eksempel; i marts 2014 blev der registreret et rekordhøjt niveau på 0,14 bitcoin for et nordlys. I skrivende stund handler Aurora med 99,9% rabat – 0,00014 bitcoins. Kunne (forbandet) nordlys svæve 1000x til toppen? Du vil aldrig vide det. Du kan bestemt ikke antage, at en mønt, der falder til under topprisen, er mere en mulighed end en faldende kniv. Der er også mønter, der er forsvundet og langsomt faldet ud af den kontinuerlige handel – et scenario, der bestemt er værd at overveje (især for lavkapital- og volumen-altcoins).

Tid er penge

En uge på kryptomarkedet svarer til tre måneder i den traditionelle kapitalbørs, hvad angår begivenheder og happenings. Enhver, der ønsker at springe direkte ud i kryptohandelens dybe vand, skal følge det ikke bare på daglig basis, men på timebasis. Ikke alle kan spille dette spil. Alligevel skal du overveje mængden af ​​tid, der er investeret i processen. Nogle gange kan det betale sig at være en langsigtet investor frem for en daglig handlende. At være daglig handlende betyder i øvrigt ikke nødvendigvis, at du skal købe og sælge og handle hver dag. Handler kan nå deres mål inden for få minutter såvel som måneder. Tænk på den tid, du er villig til at investere i at studere og følge markedet. Husk at din tid har en marginal omkostning, eller med andre ord – din tid har en pris. Hvis du har besluttet dig for at investere din tid og kræfter i at handle på daglig basis, er det bedre at starte med små doser og tjekke ydeevnen, før du øger de investerede beløb. Dette er en anden fordel ved krypto – evnen til at handle ved hjælp af mikrotransaktioner. I modsætning til kapitalmarkedet, hvor hvis du kigger på Apple-aktier, skal du købe en minimumsandel på et par tusinde dollars, i krypto kan du foretage transaktioner med øre.

Første fejl: Jeg køber Ripple, fordi prisen er relativt billig sammenlignet med Ethereum

En almindelig begynderfejl er at se på møntens pris og ikke markedsværdien. Ligesom du værdsætter en virksomhed ud fra dens markedsværdi, som beregnes ved at gange antallet af aktier med prisen på en enkelt aktie, gør man det samme for altcoins. Antallet af mønter i omløb ganget med prisen på mønten. Med en lavprismønt som Ripple er der kun en psykologisk indvirkning på købere. Det gør ingen forskelafgjort, om en krusning er lig med en dollar, og der er en milliard krusninger, eller om en krusning er lig med tusind dollars, og der er millioner af krusningsenheder. Derfor skal du fra nu af, når du undersøger mønter til investering på CoinMarketCap, primært se på det større antal, markedsværdien, og fokusere mindre på prisen på en mønt.

Anden fejl: Læg ikke alle dine æg i én kurv

Crypto er virkelig uforudsigelig. Mens sektionen henter overskud på hundredvis af procent, holder den stand nu og vil flade skære snesevis af milliarder af dollars i fremtiden. Når bitcoin mister sin værdi over for den amerikanske dollar, gennemgår altcoins normalt den samme proces. Simpel matematik viser, at selv at holde en del af porteføljen i altcoins som Ethereum og Litecoin normalt ikke er nok til at undgå at få en stor del af porteføljens USD-værdi udslettet efter et Bitcoin-dump.

I 2015 og begyndelsen af ​​2016, hvor bitcoin var solidt – så solidt som bitcoin kan være – og blandede omkring $300 per BTC, handlede spillet altcoins for at udvinde mere bitcoin. Bitcoin forventedes at vokse højere i fremtiden (Pygmalion-effekt). Et ret volatilt underliggende aktiv som bitcoin øger vores behov for at sammenligne vores porteføljepræstation med hensyn til både værdien af ​​bitcoin og værdien af ​​dollaren. Mange forhandlere har reduceret antallet af Bitcoins, de holder i løbet af det sidste år (hey, og det var ikke svært, da Ethereum var 70 % rabat på sit Bitcoin-all-time high…) på trods af et pænt dollarafkast. Bitcoins vækst har bragt mange penge til kryptomarkedet, hvilket har fået dets samlede markedsværdi til at stige med 30x i det sidste år! Som trader er det vigtigt at beholde bitcoin som dit basisaktiv, men heller ikke at glemme dollarværdien og nogle gange tage overskud. Du bør altid se det større billede – krypto er kun et niveau af dine investeringsmuligheder. Så er der aktiemarkederne, fast ejendom, obligationer og mange andre investeringsmuligheder. Det er vigtigt at sprede risici på tværs af kryptoporteføljen såvel som på tværs af husholdningernes investeringsportefølje som helhed.

Tredje fejl: Bitcoin er steget meget, så jeg køber Litecoin
Som nævnt ovenfor er der to måder at undersøge investering i altcoins på – versus Bitcoin og versus den amerikanske dollar. Dette er en almindelig fejl begået af dem, der gik glip af Bitcoin-toget og ønsker at indløse de andre altcoins. Disse investorer skal se på investeringen dollar-for-dollar, når de udveksler amerikanske dollars eller FIAT for at købe krypto (i stedet for at købe med de bitcoins, de allerede har).

Bitcoin-teknisk er den første antagelse om, at værdien af ​​altcoins falder, når værdien af ​​Bitcoin stiger korrekt. En sidebemærkning: Det er ikke altid sandt; Da Kina forbød kryptoudvekslinger, fløj penge ud af alle kryptoer – bitcoin afviste og altcoins endnu mere.

Som du kan se, er Litecoins pris i forhold til dollaren steget (men mindre) sammen med Bitcoin. En påmindelse til flertallet af dem, der siger “bitcoin er steget, jeg køber litecoin”, køb litecoin med FIAT (eller ved at konvertere til bitcoin, så lige efter til litecoin – hvilket er det samme). Så ved at lære af diagrammet og holde den samme adfærd, hvis værdien af ​​Bitcoin falder, vil USD-værdien af ​​altcoins også falde (selv om den procentvis nok vil være mindre, men den vil stadig falde).

Konklusion

Gode ​​forhandlere genkender deres fejl og endnu vigtigere analyserer og lærer af dem, hvilket forbedrer deres evne til at forstå markedet.

Back to top button