Teknisk analyse af Bitcoin og Crypto for begyndere

Kryptohandlere har flere værktøjer til at evaluere kryptovalutamarkedet. En af disse er en tilgang kendt som teknisk analyse. Ved at bruge denne metode kan handlende bedre forstå markedsstemningen og isolere væsentlige tendenser på markedet. Disse data kan bruges til at lave mere informerede forudsigelser og smartere handler.

Teknisk analyse overvejer en mønts historie med prisdiagrammer og handelsvolumener, uanset hvad mønten eller projektet laver. I modsætning til teknisk analyse fokuserer fundamental analyse mere på at bestemme, om en mønt er overvurderet eller undervurderet.

For at få en bedre idé om teknisk analyse er det afgørende at forstå de grundlæggende ideer i Dow Theory, som teknisk analyse er baseret på:

  1. Markedet tager højde for alt i sin prissætning. Alle eksisterende, tidligere og kommende detaljer er allerede blevet integreret i de nuværende aktivpriser. Med hensyn til bitcoin og krypto ville dette bestå af flere variabler såsom nuværende, tidligere og fremtidige efterspørgsel samt eventuelle reguleringer, der påvirker kryptomarkedet. Den eksisterende pris er en reaktion på alle aktuelle detaljer, der inkluderer forventningerne og viden om hver mønt, der handles på markedet. Teknikere fortolker, hvad prisen fortæller om markedsstemningen, for at lave beregnede, smarte forudsigelser om fremtidig prissætning.
  2. Prisbevægelser er ikke tilfældige. I stedet følger de ofte tendenser, der kan være enten langsigtede eller kortsigtede. Efter at en trend er dannet af en mønt, vil den sandsynligvis følge denne trend for at undgå den. Teknikere bruger teknisk analyse til at isolere og udnytte tendenser.
  3. “Hvad” er vigtigere end “hvorfor”. Teknikere fokuserer mere på prisen på en mønt end nogen variabel, der forårsager prisbevægelser. Selvom flere aspekter kunne have påvirket en mønts pris til at bevæge sig i en bestemt retning, gennemgår teknikere kraftigt udbud og efterspørgsel.
  4. Historien har en tendens til at gentage sig selv. Det er muligt at forudsige markedspsykologi. Forhandlere reagerer nogle gange på samme måde, når de står over for lignende stimuli.

Trendlines

Trendlinjer, eller den typiske retning, en mønt bevæger sig, kan være mest gavnlig for kryptohandlere. Men at isolere disse tendenser er lettere sagt end gjort. Kryptoaktiver kan være betydeligt volatile, og at se på et bitcoin- eller kryptoprishandlingsdiagram vil sandsynligvis afdække et udvalg af op- og nedture, der danner et lineært mønster. Med dette i tankerne forstår teknikere, at de kan overse volatilitet og finde en optrend, når de ser en række højere højder, og omvendt – de kan spotte en nedadgående tendens, når de ser en række lavere nedture.

Derudover er der tendenser, der bevæger sig sidelæns, og i disse tilfælde bevæger en mønt sig ikke væsentligt i nogen retning. Handlende bør huske, at trends kommer i mange former, herunder mellemliggende, langsigtede og kortsigtede trendlinjer.

Bitcoin trendlinje
Bitcoin trendlinje

Vigtigt tip: Du skal være præcis, når du tegner disse trendlinjer! Hvordan gør du det perfekt? Når du svæver over hvert lys, vil du bemærke lysets laveste pris, markeret som “L” i den øverste bjælke (eller højeste pris, “H”, hvis linjen peger nedad). Placer nu din linje lige der. Forlæng derefter linjen groft, hvis den rører det næste stearinlys i trendlinjen, gør det samme – tjek nøje “L” for det stearinlys. Ret nu din linje. Det sidste trin er at automatisk forlænge linjen ved hjælp af linjeindstillingerne – forlænge linjen til den ønskede side (sandsynligvis til højre).

Modstands- og supportniveauer

Da der er trendlinjer, er der også vandrette linjer, der udtrykker støtte- og modstandsniveauer. Ved at bestemme værdierne af disse niveauer kan vi drage konklusioner om møntens nuværende udbud og efterspørgsel. På et støtteniveau ser det ud til, at der er et betydeligt antal handlende, der er villige til at købe mønten (meget efterspørgsel), dvs. disse handlende mener, at valutaen er lav på det niveau og vil derfor forsøge at købe den til den pris, købsprisen. Så snart MNår dette niveau er nået, oprettes et “gulv” af købere. Den store efterspørgsel standser normalt faldet og ændrer nogle gange endda momentum til en optrend. Et modstandsniveau er lige det modsatte – et område, hvor mange sælgere venter tålmodigt med at afgive deres ordrer og danner en stor forsyningszone. Hver gang mønten nærmer sig denne “højde”, rammer den forsyningsbunkerne og går baglæns.

Der er ofte en situation, hvor afvejninger mellem støtte- og modstandsniveauer kan finde sted: at nærme sig støtteniveauerne og sælge rundt om modstandslinjen. Denne mulighed opstår normalt, når der detekteres sidebevægelse.

Så hvad sker der, når modstands- eller støtteniveauet bryder ud? Der er stor sandsynlighed for, at dette er en indikator, der forstærker den eksisterende tendens. Yderligere forstærkning af trenden opnås, når modstandsniveauet bliver støtteniveauet og testes ovenfra kort efter udbruddet.

Bemærk: Når der opstår et breakout, opstår der falske breakouts, men tendensen ændrer sig ikke. Derfor er vi nødt til at bruge nogle flere indikatorer som handelsvolumen for at få øje på tendensen.

Modstands- og støtteniveau
Modstands- og støtteniveau

Glidende gennemsnit

Et andet teknisk analyseværktøj til kryptovalutaer og teknisk analyse generelt for at gøre trendspotting nemmere kaldes glidende gennemsnit. Et glidende gennemsnit er baseret på den gennemsnitlige pris på mønten over en periode. For eksempel beregnes et glidende gennemsnit for en given dag i henhold til møntens pris for hver af de 20 handelsdage forud for den pågældende dag. Forbindelsen af ​​alle glidende gennemsnit danner en linje.

Det er også vigtigt at genkende det eksponentielle glidende gennemsnit (EMA), et glidende gennemsnit, der giver større vægt til de seneste dages prisværdier end tidligere dage i sin beregning. Et eksempel er, at beregningskoefficienten for de sidste fem handelsdage af EMA 15 dage er det dobbelte af de foregående ti dage.

I diagrammet nedenfor ser vi et praktisk eksempel: Når et 10-dages glidende gennemsnit krydser et 30-dages glidende gennemsnit, kan det indikere en kommende positiv trend.

Moving Average
Bevægende gennemsnit

Handelsvolumen

Handelsvolumen spiller en vigtig rolle i at identificere tendenser. Væsentlige tendenser er forbundet med høj handelsvolumen, mens svage tendenser er forbundet med lav handelsvolumen. Når en mønt falder, er det klogt at kontrollere volumen, der fulgte med faldet. En langsigtet tendens til sund vækst indebærer en høj volumen af ​​gevinster og en lav volumen af ​​fald. Det er også vigtigt at se, at volumen stiger over tid. Hvis volumen falder på stævner, vil optrenden sandsynligvis ende og omvendt med en nedadgående tendens.

Handelsvolumen
Handelsvolumen

Ikke kun på teknisk analyse

Ved hjælp af teknisk analyse kan handlende identificere trends og markedsstemning og også have mulighed for at træffe smartere investeringsbeslutninger. Der er dog et par vigtige punkter at bemærke:

Teknisk analyse er en praktisk metode, der vejer tidligere priser på visse mønter og deres handelsvolumen. Når man overvejer at indgå i en handel, anbefales det ikke kun at stole på teknisk analyse. Især inden for kryptoområdet, et område, der ofte genererer nyheder, er der fundamentale faktorer, der har væsentlig indflydelse på markedet (såsom regler, ETF-certifikater, minehash osv.). Teknisk analyse ignorerer kun disse faktorer og kan ikke forudsige dem, derfor er anbefalingen at kombinere teknisk analyse og fundamental analyse for at træffe kloge investeringsbeslutninger.

En analytiker, der beslutter sig for at købe en bestemt mønt af fundamentale årsager, kan være tekniskda støtte eller finde et godt teknisk indgangspunkt og dermed styrke handlens ROI.

Back to top button