Site icon Krypto news – seneste kryptovaluta nyheder, grundige guides og live updates

El Salvador udnytter vulkanenergi til at øge sin Bitcoin-beholdning med 29 millioner dollars.

Alegria-Lagune

El Salvador bruger energien fra en vulkan til at udvide sin Bitcoin-base og har hidtil tjent 29 millioner dollars. Landet bruger 1,5 MW fra sit 102 MW geotermiske kraftværk til at drive 300 processorer, der miner Bitcoin.

El Salvador var det første land i verden, der indførte Bitcoin som lovligt betalingsmiddel. I løbet af de sidste tre år har landet udnyttet sine geotermiske ressourcer til at mine 474 Bitcoin. Ifølge landets “Bitcoin Office” ejer regeringen nu 5.750 Bitcoin, svarende til ca. 354 millioner dollars ved de nuværende kurser. En del heraf blev mined ved hjælp af kraften fra en vulkan.

## Trods udfordringer fortsætter med at satse på Bitcoin

I 2021 indførte præsident Nayib Bukele en lov, der gav Bitcoin samme juridiske status som den amerikanske dollar, landets officielle valuta. Regeringen uddelte Bitcoin til en værdi af 30 dollar til enhver borger, der oprettede en digital tegnebog. Et år senere brugte kun 14 procent af brugerne Bitcoin som valuta.

Trods tilbageslag og en nedgang på kryptomarkedet holdt regeringen fast ved sin tro på Bitcoin. Den fortsatte med at købe Bitcoin og fortsatte med at mine.

## Kritik og miljømæssige bekymringer

El Salvadors beslutning om at etablere Bitcoin som valuta mødte kritik fra finansielle institutioner som Den Internationale Valutafond (IMF). Kritikere påpeger de store værdifluktuationer og den høje energiforbrug af kryptovalutaen.

Mining af Bitcoin kræver komplekse beregninger, der kræver meget energi. Da en stor del af energibehovet dækkes af fossile brændstoffer, bidrager dette til øget kulstofemission.

## Miljøvenlig løsning gennem vulkanenergi

El Salvador har fundet en mere miljøvenlig løsning på energiproblemet med Bitcoin-mining. Landet udnytter den geotermiske energi fra Stratovulkanen Tecapa. Med en samlet kapacitet på 102 MW stiller regeringen 1,5 MW til rådighed for Bitcoin-minedriften. 300 processorer bruger vulkanens grønne energi til at skrive transaktioner ind i blockchain og modtage belønninger.

Indtil videre har landet minet 474 Bitcoin, hvis nuværende markedsværdi er næsten 29 millioner dollars. Da det forventes, at kryptomarkedet vil komme sig, forventes værdien af beholdningerne at stige i nær fremtid.

Opdag de seneste Bitcoin News her

Exit mobile version