Site icon Krypto news – seneste kryptovaluta nyheder, grundige guides og live updates

Elon Musks Raumfahrtunternehmen verkauft Kryptobestände und lässt Bitcoin-Kurs fallen – aber könnte sich als Chance erweisen

Hat Elon Musk den Bitcoin endgültig aufgegeben?

Et skridt tilbage for krypto-verdenen: SpaceX sælger krypto-beholdninger

SpaceX, rumfartsselskabet, der ejes af milliardæren Elon Musk, har solgt sine Bitcoin-beholdninger, hvilket har resulteret i en offentliggørelse, der har påvirket Bitcoin-kursen negativt. Mens det umiddelbart kan ses som et tilbageslag for krypto-scenen, kan Musks tilbagetrækning også vise sig at være en mulighed.

SpaceXs salg af Bitcoin

Den dårlige nyhed for krypto-fællesskabet blev afsløret i en artikel i Wall Street Journal. SpaceX har angiveligt afskrevet og solgt en ukendt mængde af deres Bitcoin-beholdninger i løbet af de sidste to år. Da SpaceX ikke er en børsnoteret virksomhed, er der ikke nogen officielle kvartalsvise opdateringer om virksomhedens aktiviteter tilgængelige for offentligheden. Men bare det faktum, at et selskab med forbindelse til Musk har solgt så mange Bitcoins, var nok til at få Bitcoin-kursen til at falde med omkring 10 procent.

Bitcoins kursudvikling

Bitcoin har indtil videre haft et godt år med en stigning på over 50 procent siden begyndelsen af 2023. Investorer reagerede især positivt på nyheden i midten af juni om, at den største investeringsvirksomhed, Blackrock, planlagde at lancere en børsnoteret indeksfond, der ville afspejle Bitcoins pris. Dette blev set som et tegn på, at institutionelle investorer nu tager kryptokurrencyen mere seriøst.

Elon Musks indflydelse på Bitcoin-kursen

Elon Musk har haft stor indflydelse på Bitcoin-markedet med sine tweets og udtalelser. Hans tweets har forårsaget store kursbevægelser på kryptomarkederne. Han formåede endda at få kursen på en obskur kryptokurrency, Dogecoin, til at stige betydeligt. Forskere har endda fundet beviser på, at hans tweets har haft en betydelig indflydelse på prisudviklingen og handelsvolumen på kryptomarkederne.

Til- og frakoblingen af Bitcoin

Efter at have annonceret, at Tesla havde købt Bitcoin for 1,5 milliarder dollars og ville acceptere kryptokurrencyen som betaling for biler, trak Musk sin støtte til Bitcoin tilbage tre måneder senere. Han henviste til den store mængde fossile brændstoffer, der anvendes til at udvinde Bitcoin som årsag til sin beslutning. Kritikere spekulerede i, om Musk blev presset af investorer, der ønskede, at Tesla skulle være mere bæredygtig, og som truede med at trække deres investeringer tilbage.

Tesla har siden solgt størstedelen af sine Bitcoin-beholdninger. Ifølge deres seneste kvartalsrapport fra juli 2023 er der stadig 184 millioner dollars i Bitcoin på virksomhedens balance.

Fremtiden uden Musk

Musks tilbagetrækning fra Bitcoin kan være en mulighed for krypto-verdenen. Hans store indflydelse på markedet har skabt ukontrollerede kursbevægelser, påvirket småinvestorer til at tage store risici og undermineret kryptoscenens troværdighed. Uden Musk har krypto-verdenen nu mulighed for at bevise, at blockchain-teknologien er værdifuld på lang sigt og at Bitcoin, som “digitalt guld,” har en fremtid på finansmarkederne.

Hvad der venter for krypto-verdenen i Musks tilbagetrækning, er endnu ikke klart, men det kan meget vel være en mulighed for at skabe stabilitet og troværdighed i markedet.

Exit mobile version