Site icon Krypto news – seneste kryptovaluta nyheder, grundige guides og live updates

Ethereum Layer-2: Enorm vækst i brugerbasen og aktive adresser – hvad betyder det for fremtiden?

So viele Nutzer wie noch nie

Ethereum opdatering med Proto-Danksharding forventes at sænke gebyrer betydeligt

Ethereums største opdatering siden Shapella, Dencun, er nu planlagt til sin første testnet-udgivelse den 17. januar 2024. Hvis alt går efter planen, forventes det at være operationelt i februar. Dencuns mål er at teste datalagringskapaciteten på Ethereum gennem såkaldt “Proto-Danksharding”, hvor såkaldte “Blob Spaces” tilføjes. Hvis opgraderingen lykkes, kan gebyrerne for Layer-2-rollups sænkes med op til 90 procent. Dette kunne sætte high-performance blockchains som Solana eller Avalanche i en udfordrende position med hensyn til effektivitet.

Ethereums Layer-2-netværk oplever stigende brugergrundlag

I 2023 har ethereums Layer-2-netværk set en konstant stigning. I december interagerede 2,8 millioner brugere med et eller flere Layer-2-netværk på Ethereum. Efter en lille pause i sommeren begyndte trenden igen med en markant stigning. Dette er kun den første af mange rekorder inden for disse metrikker i år.

Talrige aktive adresser på Layer-2-netværk

Den markante vækst i brugerbasen af Layer-2-netværkene korrelerer også med et nyt rekordhøjt antal dagligt aktive adresser i december. Også her ses en klar opadgående tendens i diagrammet, selv for den tilsyneladende “stille” hovedkæde (grå kurve). Den markante opblomstring i 2023 forventes at fortsætte i 2024.

Ethereums Layer-2-sektor fortsætter med at vokse, og forventningerne er høje med hensyn til den fremtidige effektivitet og brugerbasen. Yderligere oplysninger om Layer-2-sektoren på Ethereum findes i BTC-ECHO Ethereum-rapporten.

Opdag de seneste Bitcoin News her

Hold dig informeret med Ethereum News

Exit mobile version