Site icon Krypto news – seneste kryptovaluta nyheder, grundige guides og live updates

Forbes-Liste af “zombiekæder” sender chokbølger gennem krypto-verdenen: Hvad er der sket med Cardano, Ripple og Litecoin?

Geisterchains

Efter Forbes’ kontroversielle rapport om “Zombie-Chains”, som blev offentliggjort i marts, har kryptosamfundet været i oprør. Rapporten beskriver cirka 20 milliard-dollar-blockchains som værende “zombie-chains”, hvoraf nogle velkendte navne som Cardano, Ripple, Litecoin og Fantom skiller sig ud.

De anklages for at have lidt udvikling, men stadig have store markedsandele og manglende fremskridt samt en minimal mængde indtægter eller brugere. Deres primære formål synes at være spekulativ kryptohandel.

Forbes skelner mellem to hovedgrupper af disse zombie-chains. Den ene gruppe udgøres af hard forks fra eksisterende chains såsom Litecoin (LTC) eller Bitcoin Cash (BCH), som er modificerede versioner af Bitcoin. Den anden gruppe består af konkurrenter til Ethereum på lag 1-niveau, herunder Cardano.

Forbes måler disse chains’ indtægter, udviklernes antal, antallet af brugere og den værdi, der opbevares der, f.eks. i DeFi (Total Value Locked). Der rettes særlig opmærksomhed mod tre af de mest populære chains: Ripple, Cardano og Litecoin.

1. **Ripple (XRP)**
Ripple, lanceret i 2012, har en markedsandel på 28 milliarder dollars og er dedikeret til at revolutionere international betalingsbehandling gennem blockchain-teknologi. Dog rapporterer Forbes, at Ripple Labs og dets token, XRP, primært har værdi som spekulationsobjekt med manglende betydelige fremskridt.

2. **Litecoin (LTC)**
Litecoin, som anses for at være det digitale sølv i forhold til Bitcoins digitale guld, har en betydelig markedsandel på næsten 6 milliarder dollars ifølge Forbes. Dog mangler Litecoin også i udvikling og har en relativt lav Total Value Locked.

3. **Cardano (ADA)**
Cardano, en layer1-chain lanceret i 2017, er en af de håbefulde spillere i krypto-verdenen med en markedsandel på næsten 16 milliarder dollars. Forbes peger dog på, at en stor del af værdien skyldes Charles Hoskinsons popularitet og stiller spørgsmålstegn ved påstanden om, at Cardano er en pålidelig krypto-innovation.

Reaktionerne på Forbes’ rapport har været blandede. Nogle roser undersøgelsen, mens andre kritiserer den for dårlig research og clickbait. Blandt dem er Cardano-grundlæggeren Charles Hoskinson, der humoristisk kalder alle kryptoentusiaster for “zombie-chains”. Litecoin Foundations kommunikationsdirektør understreger Litecoin-netværkets aktivitet og fremhæver dets succes i forhold til Bitcoin.

Alt i alt viser Forbes’ undersøgelse, at selvom visse krypto-chains har imponerende markedsandele, er udviklingen og brugen af dem måske ikke på niveau med forventningerne i branchen. Derfor vil det være interessant at følge, hvordan disse “zombie-chains” forholder sig til kritikken og fremtiden i kryptosfæren.

Opdag de seneste Bitcoin News her

Hold dig informeret med Ethereum News

Bliv opdateret om Cardano News

Få rettidige Litecoin News og opdateringer

Opdag de seneste Ripple News og opdateringer

Exit mobile version