Site icon Krypto news – seneste kryptovaluta nyheder, grundige guides og live updates

Kryptobørsen risikerer at blive de store tabere af de nye Bitcoin-ETF’er

Seit dieser Woche bieten zahlreiche Anbieter ETFs auf den Bitcoin an

ETF’ernes indtog kan true kryptobørserne

Inden for to dage samlede de nye Bitcoin-Spot-ETF’er i USA mere end 1 milliard dollars. Investorer ser ud til at elske de nye fonde, som virksomheder som Blackrock, Franklin Templeton og Fidelity begyndte at sælge denne uge.

Men mens investorerne viser stor interesse for de nye ETF’er, har de klassiske krypto-udbydere i USA grund til at være mindre begejstrede. Ifølge data fra asset manager Coinshares overfører mange investorer deres bitcoins fra kryptobørser til de nye Spot-ETF’er.

Grayscale, der forvalter den største Bitcoin-fond, oplevede udtog på op til 579 mio. dollars. Dette kan skyldes de højere omkostninger ved at opretholde en position i Grayscale-fonden på 1,5 procent sammenlignet med de lavere omkostninger, der tilbydes af de nye konkurrenter.

Mens Blackrock modtog tilstrømning af 508 mio. dollars og Fidelity 442 mio. dollars, ligger deres omkostninger mere end en procent lavere.

Denne flytning af midler fra kryptobørserne til ETF’erne kunne indikere, at de klassiske børser er truet af den nye regulering. Den primære drivkraft bag børsernes vækst de seneste år var de lukrative spreads, men dette kan nu ændre sig, hvis investorer foretrækker den nye form for sikkerhed i form af ETF’erne.

Udover økonomiske overvejelser spiller også investorenes opfattelse en rolle. Mange kryptotilhængere ønsker at beholde kontrollen over deres aktiver, og denne form for indirekte eje af Bitcoin passer ikke til deres overbevisninger.

Samtidig med omstillingen til ETF’er som investeringsmulighed har Bitcoin’s værdi oplevet en tilbagegang på seks procent siden godkendelsen af ETF’erne. Dette kan indikere, at markedet forventede mere, men endte med en mindre bevægelse.

Der er også en vis besværlighed i forhold til de europæiske regulativer, der ikke tillader Bitcoin-ETF’er, så investorerne i stedet må se mod produkter som Exchange Traded Notes (ETN) for at få adgang til kryptovalutaer.

Opdag de seneste Bitcoin News her

Exit mobile version