Site icon Krypto news – seneste kryptovaluta nyheder, grundige guides og live updates

Kryptowährungsmarkt verliert an Schwung: Spannungen im Nahen Osten führen zu Unsicherheiten und Preisrückgängen

Goldman Sachs Analysis: Ethereum's Path to Scalability

I en tid med stigende spændinger i Mellemøsten, især efter rapporter om angreb fra de israelske militærstyrker i Beirut, har kryptovalutamarkedet denne uge oplevet et fald i momentum og tabt ca. 6,6% af sin markedspris inden for de sidste 7 dage.

Den digitale hovedvaluta Bitcoin, som havde svært ved at overskride modstanden ved 65.000 dollars sidste weekend, oplevede et fald på flere procent denne uge. Men inden for de seneste 24 timer lykkedes det for BTC-kursen at komme sig og stige med 2,36%.

På den anden side gik det værre for Ethereum: Selv efter en stigning på 3,5% oplevede den næststørste mønt et tab på over 10% i ugentlig sammenligning. På nuværende tidspunkt handles Bitcoin til 62.318 dollars, mens ETH-prisen ligger på 2.428 dollars.

## Konjunktur i Mellemøsten: Hvad kan forventes?

Forværringen af situationen i Mellemøsten skaber usikkerhed, og analytikernes meninger om de mulige konsekvenser for kryptomarkedet er delt.

Markedsanalysefirmaet Santiment kom med en interessant observation. På platformen X offentliggjorde Santiment, at efter konflikter som den mellem Rusland og Ukraine samt Hamas’ angreb på Israel den 7. oktober sidste år udviklede kryptomarkedet sig først negativt, men kom sig derefter.

Udviklingen inden for de sidste 24 timer viser, at Santiments vurdering også kunne være relevant denne gang: Priserne har faktisk lidt genopretning.

Det kan dog også skyldes, at der ikke var yderligere eskalering af konflikten torsdag og fredag. Det største spørgsmål lige nu er, om Israel vil iværksætte gengældelsesangreb på Iran for at affyre ca. 180 ballistiske raketter tirsdag aften.

Hvis konflikten i Mellemøsten eskalerer, kan der opstå et stærkt salgspres, der får BTC-priserne til at falde yderligere, og andre kryptovalutaer kunne ligeledes falde.

### Kursudvikling for Bitcoin de sidste 3 måneder (Kilde: Coinbase / TradingView)

Vigtige støtteniveauer for Bitcoin er på 59.000 dollars og derefter 57.000 dollars. Mens BTC har visse støttepunkter ved 59.000 dollars, ligger den stærkere support ved 57.000 dollars. Hvis spændingerne i Mellemøsten stiger, og BTC falder under 57.000-dollarmærket, kan der ske et kraftigt fald til niveauet på 52.000 dollars.

I dette scenarie er chancerne for, at Bitcoin når en ny all-time high i oktober eller den såkaldte “Uptober”, lave. Ifølge aktuelle rapporter har British Airways suspenderet alle flyvninger til Tel Aviv indtil udgangen af måneden, hvilket understreger alvoren i situationen.

Desuden udtalte præsident Biden i en erklæring, at han drøftede mulige israelske angreb på iranske olieanlæg, hvilket yderligere kunne forværre situationen. Enhver amerikansk involvering, der kunne føre til en større krig i regionen, ville have drastiske konsekvenser for kryptomarkederne.

Hvis krisen fortsætter med at eskalere, ville det på baggrund af den stigende bekymring ikke være overraskende, hvis priserne på Bitcoin og andre kryptovalutaer fortsatte med at falde i de kommende uger.

Opdag de seneste Bitcoin News her

Hold dig informeret med Ethereum News

Exit mobile version