Site icon Krypto news – seneste kryptovaluta nyheder, grundige guides og live updates

Leiter der US-Verbraucherschutzbehörde erwägt Anwendung des Electronic Fund Transfer Act zur Bekämpfung von Kryptoüberweisungsbetrug

Amerikansk forbrugerbeskyttelsesagentur overvejer at bruge loven om elektroniske pengeoverførsler til at beskytte forbrugere mod svigagtige kryptotransaktioner

Direktøren for det amerikanske forbrugerbeskyttelsesbureau (CFPB), Rohit Chopra, har på en konference arrangeret af tænketanken Brookings Institution den 6. oktober annonceret, at hans agentur overvejer at anvende loven om elektroniske pengeoverførsler (the Electronic Fund Transfer Act – EFTA) til at beskytte forbrugere mod svigagtige kryptotransaktioner.

Chopra udtalte, at CFPB vurderer at give yderligere retningslinjer til markedsdeltagere for at besvare deres spørgsmål om EFTAs anvendelighed i forhold til private digitale valutaer og andre virtuelle valutaer. Formålet med de potentielle retningslinjer er at begrænse skaderne fra fejl, hacking og uautoriserede pengeoverførsler.

EFTA, der blev vedtaget i 1978, er en lov, der beskytter forbrugere, når de overfører penge elektronisk, uanset om det er via betalingskort, hæveautomater eller bankkonti. Loven har til formål at begrænse forbrugernes tab som følge af uautoriserede pengeoverførsler.

Finansielle institutioner er forpligtet til at informere forbrugerne om, hvorvidt og hvornår de er ansvarlige for uautoriserede pengeoverførsler. Angivelser af ansvar skal gives, inden den første elektroniske pengeoverførsel finder sted på en brugerkonto.

Artiklen kommer efter en stigning i hacking-angreb på kryptoplatforme på mere end 150% sammenlignet med sidste år. Samtidig fortsætter retssagen mod FTX-medstifteren, Sam Bankman-Fried, i den anden uge. Bankman-Fried er anklaget for at have fået adgang til kundepenge på svigagtig vis og have brugt dem.

FTX har også mistet 400 millioner dollars som følge af et hack i ugerne efter konkursen.

CFPB’s direktør, Chopra, tilføjede, at agenturet også vil udstede påbud til “visse store teknologivirksomheder” for at få oplysninger om deres forretningspraksis vedrørende brug af personlige data og udstedelse af private valutaer.

Derudover vil agenturet undersøge, om ikke-finansielle virksomheder, der tilbyder betalingsplatforme, kan blive undersøgt.

Chopra foreslog også, at Finansministeriets Råd for Finansiel Stabilitet bør klassificere visse kryptoaktiviteter som “systemisk vigtige betalings- eller afviklingsaktiviteter”. Han tilføjede:

“Det kunne for eksempel give andre myndigheder afgørende tilsynsmyndighed og værktøjer til at sikre, at en stablecoin faktisk er stabil.”

Exit mobile version