Site icon Krypto news – seneste kryptovaluta nyheder, grundige guides og live updates

SEC bringer Ripple-sag for appel efter rettens vurdering af XRP som værdipapir

US-Börsenaufsicht will im Fall Ripple sofortige Berufung

SEC appellerer dom i Ripple-sag om status som værdipapir

Den amerikanske værdipapiraufsigt, SEC, har besluttet at appellere en dom, der fastslår, at kryptovalutaen XRP fra Ripple Labs ikke er et værdipapir, når den sælges til private investorer. Dommen blev afsagt af dommer Analisa Torres i New York i juli. Hun afgjorde, at XRP kun ville være et værdipapir, hvis det blev solgt til erfarne investorer, som forstod, at Ripple præsenterede en spekulativ mulighed med potentiale.

SEC meddelte nu torsdag at de agter at appellere dommen til den amerikanske anden appelret. De mener, at en hurtig gennemgang er berettiget på grund af det antal sager, der kan blive berørt. Ripple Labs’ advokater har indtil videre ikke svaret på henvendelser fra nyhedsbureauet Bloomberg.

Kryptobranchens debat om værdipapirer

Spørgsmålet om, hvorvidt kryptovalutaer skal betragtes som værdipapirer, har længe været genstand for debat i branchen. Branchen hævder, at den ikke er underlagt SEC’s eller andre tilsynsmyndigheders jurisdiktion, som f.eks. Commodity Futures Trading Commission (CFTC). Ripple-sagen er en af flere, der er blevet taget op i retssystemet, og der er hidtil blevet truffet forskellige afgørelser. En afgørelse fra appelretten kan afklare de juridiske spørgsmål og give sammenhæng til dommene fra lavere domstole.

SEC’s bekymring for igangværende sager

Denne tvist skaber håndhævningsmæssige udfordringer for SEC og påvirker mange igangværende sager, herunder en nylig indledt sag mod Coinbase. SEC beskylder Coinbase for at drive en uregistreret værdipapirbørs, mægler og clearingvirksomhed. Coinbase argumenterede sidste uge i retten for at afvise SEC’s søgsmål med henvisning til Ripple-dommen. Ifølge SEC kan udfaldet af appelretssagen også påvirke søgsmålet mod kryptobørsen Binance og dens CEO, Changpeng “CZ” Zhao, for overtrædelser af værdipapirlovgivningen, misbrug af kundemidler og vildledning af investorer og tilsynsmyndigheder.

SEC skal have tilladelse til at appellere

Da dommen fra Torres ikke afsluttede Ripple-sagen, skal SEC have tilladelse fra dommeren til at anmode om en øjeblikkelig gennemgang af sagen i appelretten. SEC skal overbevise Torres om, at dommen indeholder “et afgørende juridisk spørgsmål”, at der er “betydelig uenighed” om dette spørgsmål, og at en øjeblikkelig appel kan fremskynde retssagen.

SEC bemærkede desuden, at en dommer ved samme domstol tidligere havde afvist Torres’ tilgang i en anden sag. I sagen mod Terraform Labs og medstifteren Do Kwon, der blev berygtet for det spektakulære sammenbrud af den populære stablecoin Terra USD, afgjorde dommer Jed Rakoff, at virksomhedens token faktisk kunne betragtes som et værdipapir, når det blev solgt til private investorer.

Appellen kan forlænge Ripple-sagen

En appel kan potentielt forlænge forløbet af Ripple-sagen med måneder, selvom SEC argumenterer for, at det vil gå hurtigere at få de juridiske spørgsmål afgjort nu i stedet for at vente på en endelig afgørelse i første instans.

Exit mobile version