Site icon Krypto news – seneste kryptovaluta nyheder, grundige guides og live updates

SEC udskyder beslutning om ARK 21Shares Bitcoin ETF til 2024

ARK 21Shares ETF in limbo as SEC extends review – Cryptopolitan

Udsættelse af ARK 21Shares Bitcoin ETF for SEC

Det amerikanske Securities and Exchange Commission (SEC) har besluttet at forlænge sin gennemgangsperiode for ARK 21Shares Bitcoin ETF. Denne beslutning kommer i kølvandet på et bipartisk pres fra lovgivere, der opfordrer SEC-formand Gary Gensler til at fremskynde godkendelsen af en spot bitcoin exchange-traded fund. Ikke desto mindre har SEC valgt en mere forsigtig tilgang og har fastsat en ny frist den 10. januar 2024 for at træffe sin endelige beslutning.

I en arkivering fra tirsdag erklærede SEC: “Kommissionen finder det passende at fastsætte en længere periode, inden for hvilken den udsteder en ordre om at godkende eller afvise det foreslåede regelændring, så den har tilstrækkelig tid til at overveje den foreslåede regelændring”.

En tendens til udsættelser

Desuden er dette ikke første gang, SEC har udsat sin beslutning vedrørende cryptocurrency-relaterede finansielle produkter. Den reguleringsmæssige instans skubbede også sin afgørelse om Global X Bitcoin Trust til den 21. november. Derudover har SEC aktivt gennemgået andre velrenommerede ansøgninger fra finansielle giganter som BlackRock, Fidelity, VanEck og Invesco.

Mest nyligt blev fristerne for flere Bitcoin Trust-ansøgninger, herunder dem fra BlackRock og Fidelity, forlænget til den 17. oktober. Fristen for Valkyrie Bitcoin Fund blev også forlænget til den 19. oktober.

SEC’s tøven er ikke uden grund. Myndigheden har henvist til bekymringer over potentiel svindel og markedsmæssig manipulation som afgørende faktorer i dens forsigtige tilgang. Mens SEC godkendte handlen med den første bitcoin futures ETF i 2021, har den endnu ikke godkendt en spot bitcoin ETF.

Signifikant nok havde ARK CEO Cathie Wood forventet denne udsættelse. Hun udtrykte sin tro på, at hvis SEC skulle godkende en Bitcoin ETF, ville den sandsynligvis godkende flere fonde samtidig. Denne perspektiv tilføjer endnu en dimension til den igangværende fortælling og antyder, at SEC måske koordinerer en mere omfattende strategi for introduktionen af ​​kryptobaserede finansielle produkter.

Ud over disse profilerede forsinkelser har SECs forsigtige tilgang bredere implikationer for de finansielle markeder. Det signalerer et reguleringsmiljø, der, mens det ikke er fuldstændigt afvisende over for kryptokurver, kræver en højere grad af undersøgelse og overholdelse.

Exit mobile version