Site icon Krypto news – seneste kryptovaluta nyheder, grundige guides og live updates

Skader Bitcoin Ordinals den Bitcoin Blockchain?

Schaden sie der Bitcoin Blockchain?

Bitcoin Ordinals: Skader de Bitcoin Blockchain?

Det Ordinals-protokollen i Bitcoin-netværket har udløst omfattende debat blandt både entusiaster og skeptikere. Gennem såkaldte inskriptioner muliggør det at afbilde Non Fungible Tokens (NFTs) på Bitcoin Blockchain.

På den ene side udvider de funktionaliteten af Bitcoin-netværket og bidrager gennem tiltrækningen af NFTs til, at Bitcoin oplever større vedtagelse. På den anden side kritiserer Bitcoin-entusiaster, at Ordinals-Boom belaster Bitcoin-noder unødvendigt og fortynder den oprindelige kernefunktion af Bitcoin som valuta og værdiopbevaring.

Den store popularitet af Ordinals kan ikke benægtes. Ifølge data fra Dune-Analytics har Bitcoin allerede nu, mindre end et år efter lanceringen af Ordinals-protokollen, over 50 millioner inskriptioner. På enkelte dage er der blevet registreret op til 500.000 nye inskriptioner på Bitcoin Blockchain.

Men hvad gør den høje transaktionsbelastning med Bitcoin Blockchain? Bliver den, som kritikere hævder, “zugemüllt” og misbrugt til formål, den ikke blev udviklet til?

Guy Swann, vært hos Bitcoin Audible, formulerer i et X Post en klar holdning og kræver endda en aktiv indsats mod Ordinals:

“Ordinals og Inskriptioner bruger ikke Bitcoin som penge. De bruger simpelthen Bitcoin-noder til at lagre deres skrald og sælge Bitcoin-navnet til folk. Det er legitimt og nødvendigt at opbygge, optimere og begrænse Bitcoin-systemet, så det kun tillader og fremmer Bitcoin som penge.”

Med denne holdning er Swann ikke alene. Luke Dashjr, Bitcoin Core-udvikler, ser også bekymret på udviklingen. Han fremhæver, at Bitcoin Blockchain ikke tænker inkludere en anvendelse som Ordinals og at de kun eksisterer på grund af en sikkerhedshul i Bitcoin Core.

Effekterne af Inskriptioner afspejler sig også i Bitcoin Blockchain-metrikerne. Mens den gennemsnitlige tid til afslutning af en Bitcoin-transaktion stadig ikke er en stor grund til bekymring på 64 minutter, er der dog stadig flere tilfælde, hvor Bitcoin-transaktioner er overraskende langsomme.

Endnu tydeligere viser Inskriptioner sig dog på transaktionsgebyrerne. Grafikken viser udviklingen af gebyrer, som er blevet genereret af Ordinals-protokollen. Det bemærkes, at der specielt i maj og siden november er blevet opkrævet særligt høje gebyrer.

Sammenligner vi dette med den generelle udvikling af Bitcoin-transaktionsgebyrer, kan graferne næsten lægges 1 til 1 ovenpå hinanden. Derfor er det rimeligt at antage, at Ordinals i høj grad er ansvarlige for de øgede gebyrer på Bitcoin Blockchain.

Miners bør glæde sig over udviklingen, da det giver dem en ny indtægtskilde og gør dem mere uafhængige af blokbelønninger. Brugere derimod er sandsynligvis mindre begejstrede for stigningen i gebyrer.

Indtil videre udgør virkningerne af Ordinals på Bitcoin Blockchain endnu ikke et alvorligt problem, men det kan udvikle sig til et sådant. Holdningerne herom er meget delte. Mens nogle aktører kræver indgriben og generelt betragter Ordinals som en “fejl i systemet”, ser andre markedets deltagere emnet langt mindre kritisk.

Det vil være spændende at følge diskussionen videre. Samlet set er Bitcoin ubegrænset og frit tilgængelig for alle. Så hvis der nu er fundet en måde at bruge Bitcoin Blockchain til NFT’er, vil det sandsynligvis være svært at bekæmpe denne udvikling uden at beskadige Bitcoin’s grundværdier – måske er det dog heller ikke nødvendigt.

Opdag de seneste Bitcoin News her

Exit mobile version