BitcoinKrypto News

Stor del af Bitcoin Lightning Network-noder er hosted af store cloud-tjenesteudbydere som AWS og Google Cloud

Bitcoin Lightning Network: Afhængighed af centraliserede cloud-tjenester og udfordringen med decentralisering

Det er blevet afsløret, at en betydelig del af Nodes i Bitcoin Lightning Network (LN) er hostet af store centraliserede cloud-tjenesteudbydere, herunder Amazon Web Service (AWS) og Google Cloud. Ifølge data fra MemPool Space den 2. august udgør disse cloud-tjenester omkring 48% af LN’s Nodes, hvoraf 29% er på AWS, og 19% er på Google Cloud. Denne afhængighed af centraliserede cloud-tjenester afspejler LN Nodes-operatørernes ønske om høj tilgængelighed og pålidelighed, hvilket de centraliserede løsninger kan levere.

Udfordringen med centraliserede cloud-tjenester i Lightning Network-arkitekturen

Bitcoin-netværket består af Nodes, der drives af minearbejdere over hele verden, hvilket understøtter en decentraliseret tilgang. Imidlertid udgør brugen af Google Cloud og AWS for LN en udfordring i Lightning Network-arkitekturen. Lightning Network muliggør BTC-transaktioner off-chain gennem kanaler, hvilket resulterer i næsten øjeblikkelig afvikling og lavere gebyrer. For at gennemføre disse transaktioner skal Node-operatører dog opretholde en konstant online tilstedeværelse.

Betydningen af ​​online tilstedeværelse for Lightning Network-transaktioner

I Lightning Network kræver gennemførelsen af ​​transaktioner, at begge parter er online for at opdatere smartkontrakterne. Hvis en part ikke svarer, kan det resultere i tabte midler i kanalen. Mange Node-operatører vælger derfor at bruge centraliserede cloud-tjenester som Google Cloud og AWS for at undgå dette problem.

Voltage og Google Cloud’s partnerskab for forbedret skalerbarhed

I maj 2023 indgik Voltage, en Lightning som en Service (LaaS)-platform, et partnerskab med Google Cloud for at forbedre skalerbarheden. Dette partnerskab giver brugerne mulighed for at oprette Bitcoin og Lightning Nodes på forskellige placeringer og drage fordel af den kombinerede funktionalitet fra Voltage og Google Cloud. Indtil den 2. august integrerede Voltage 87 Bitcoin LN-Nodes via Google Cloud, mens AWS var vært for størstedelen af ​​Nodes med over 550 deployments.

Top  Undervurderede Bitcoin ETF'er: Amerikanske fonds oplever markante nettostrømme i milliardklassen

Lav accept af Bitcoin Lightning Network

Selvom den samlede kapacitet i Bitcoin Lightning Network overstiger 138,4 millioner dollars i BTC, har accepten været relativt lav. Mere BTC er blevet tokeniseret og flyttet til smartkontraktplatforme som Ethereum eller Binance Smart Chain for at nyde godt af decentral finansiering (DeFi) og opnå højere afkast. Data fra Dune Analytics viser, at der siden den 2. august er blevet overført mere BTC til Ethereum, mens der er blevet efterladt færre i Bitcoin LN-Nodes.

Udfordringer og bekymringer vedrørende decentralisering i Lightning Network-arkitekturen

Mens hosting af Bitcoin LN-Nodes gennem centraliserede cloud-tjenester har fordele med hensyn til driftstid og pålidelighed, rejser det samtidig bekymringer omkring centralisering inden for Lightning Network-arkitekturen. På trods af netværkets succes med at muliggøre øjeblikkelige afviklinger uden lange ventetider har det endnu ikke fået bred accept. Dette kan muligvis skyldes den stigende tiltrækningskraft af tokenisering af BTC til DeFi-formål på andre blockchain-platforme.


Bemærk: Denne artikel er kun til redaktionelle og informative formål og skal ikke opfattes som investeringsrådgivning eller opfordring til at handle med kryptovaluta. Læsere opfordres til at udføre deres egen research, inden de træffer investeringsbeslutninger.

Opdag de seneste Bitcoin News her

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button