FinanzenKrypto News

Japansk blockchain-startup Soramitsu planlægger nyt projekt for grænseoverskridende betalingsplatform i asiatiske lande og indfører Kambodjas CBDC og fiat-bundne stablecoins i deres eget betalingssystem

Soramitsu undersøger nye krav til centralbankernes digitale valutaenheder (CBDC) og lancerer et nyt projekt for grænseoverskridende afviklingsplatform i asiatiske lande

Det japanske blockchain-startup, Soramitsu, er i øjeblikket i gang med at undersøge nye krav til elektroniske valutaenheder fra centralbankerne (CBDC) samt et nyt projekt for en grænseoverskridende afviklingsplatform i asiatiske lande. Disse initiativer sigter mod at styrke Soramitsus rolle inden for CBDC-sektoren og facilitere grænseoverskridende betalinger i Asien.

Kambodjas Bakong og Soramitsus engagement

Soramitsu vil etablere Kambodjas CBDC og fiat-stabilcoins som en del af deres helt nye afviklingssystem. Dette system er designet til at betjene lande som Indien, Kina, Japan og andre steder i Sydøstasien. Soramitsu bygger på sin erfaring med CBDC-projekter som Bakong i Kambodsja og Lao-Kip i Laos. Disse projekter har givet Soramitsu en solid ekspertise inden for området.

Kambodjas Bakong blev lanceret i 2020 som en offentlig-privat kampagne. Det giver kambodjanere mulighed for at hæve kontanter eller sende penge via en mobilapplikation ved hjælp af den lokale valuta, Riel, eller endda amerikanske dollars. Bakong har udvidet sin tilstedeværelse til andre lande som Malaysia, Thailand og Vietnam. Indtil 2022 havde Bakong omkring 8,5 tusind kunder og håndterede tilbagebetalinger på omkring 15 milliarder dollars.

Grænseoverskridende betalinger og stablecoins

Soramitsu arbejder også på at muliggøre grænseoverskridende betalinger til lande som Indien, Kina og Laos. De håber også at inddrage Japan i dette netværk. Som en del af dette projekt sigter Soramitsu mod at oprette en japansk handelsplatform for stablecoins. Denne platform vil gøre det muligt at sælge midler fra forskellige lande og omdanne dem til yen-baserede stablecoins.

Top  Spot-ETFs sender Bitcoin-kursen til himmels og løfter aktier med kryptorelation med sig

Et af hovedmålene med Soramitsus afviklingssystem er at reducere transaktionsomkostningerne. Dette vil være muligt ved at facilitere brugen af stablecoins til transaktioner uden at skulle stole på eksisterende interbank-afviklingssystemer. Dette vil resultere i mere omkostningseffektive og hurtigere transaktioner.

Samarbejde og fremtidige planer

For at skabe det grænseoverskridende betalingssystem har Soramitsu dannet et partnerskab med det tokiobaserede elektronikfirma Vivit og Tama University Center for Rule-creating Strategies. Derudover samarbejder organisationen i øjeblikket med Japan Mitsubishi UFJ Trust og Banking samt andre partnere for at udvikle den nødvendige kommercielle infrastruktur.

Det er vigtigt at bemærke, at Soramitsu ikke har reageret hurtigt på en anmodning om en kommentar fra CryptoPumpNews. Yderligere opdateringer vil blive tilføjet til denne artikel, når der kommer nye oplysninger.


Dette er en redaktionel artikel baseret på tilgængelige oplysninger. Det er vigtigt at dobbelttjekke og verificere oplysningerne med andre kilder før brug.

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button