AltcoinsKrypto News

Kinesisk by bliver demonstrationsterritorium for digital yuan efter CBDC-aftale med statsligt bank

En kinesisk by er blevet enig om at blive en digital yuan “demonstration by” efter at have indgået en CBDC-aftale med en stor, statslig bank.

Aftalen blev indgået i Likou, en by i Siyang County, nær byen Suqian i Kinas Jiangsu-provins. Likou-byens Folkeregering har angiveligt indgået en aftale med Likou Filialen af Postal Savings Bank of China. Parterne vil nu “opbygge en digital RMB-demonstrationsby”.

Banken har været en af ​​de største tilhængere af den digitale yuan og har fokuseret meget af sine bestræbelser på at udvikle “offline” og “hardwallet” løsninger, der ikke bruger internetforbundne smarte mobilenheder.

Den centrale People’s Bank of China har gentagne gange sagt, at den ser den digitale CNY som en løsning for umulighed. I 2021 fandt en Merchant Machine-undersøgelse, rapporteret af Global Finance, at 20% af kineserne betragtes som umulige, mens internetpenetrationen kun er på 54%.

I modsætning hertil var kun 5% af beboerne i det nærliggende Sydkorea klassificeret som umulige, mens internetpenetrationen var på 95%. Postal Savings Bank begyndte at afprøve internetfrie digitale yuan-smartkort i 2021. Den har sidenhen bevæget sig videre til at producere bærbare hardwallets.

Aftalen i Likou vil se byen udvikle og vedtage en række “grønne” og “smart city” teknologier. Den vil også “fremme anvendelsen og udbredelsen af ​​den digitale yuan” som en del af “den digitale økonomi”.

Byen har ikke afsløret præcis, hvordan den håber at nå sine mål. Men den har forpligtet sig til at oprette et “specialiseret digital yuan-samfund”, der vil fungere som en model for andre byer, der ønsker at vedtage mønten yderligere.

Den hævdede, at den vil bruge CBDC til at “levere effektive, bekvemme og sikre tjenester for offentligheden” samt lokale virksomheder.

Top  Analyse: Forbes bezeichnet Cardano, Ethereum Classic og Ripple som 'Zombie' blockchains

Kina Forfølger større digital yuan-adoption

Et andet sted i Jiangsu-provinsen afholdt et landmændsmarked i Wuxi denne uge en promoveringsbegivenhed for digitale yuan-betalende kunder, rapporterede Wuxi New Media. Mange boder på markedet tilbød rabatter og bonusser til CBDC-betalende kunder.

Landmændsmarkeder i pilotområdet begyndte at acceptere CBDC-betalinger sent sidste år.

Den centrale bank ønsker at fremme vedtagelsen af ​​digitale yuan-mikrobetalinger og har promoveret brugen af ​​mønten i transport- og detailsektoren.

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button