Krypto NewsRegulierung

Roni Cohen-Pavon, tidligere Chief Revenue Officer i cryptocurrency-långiveren Celsius Network, tilstår sig skyldig i USA i forbindelse med manipulation af token-priser.

Hintergrund

Roni Cohen-Pavon, der tidligere var Chief Revenue Officer hos Celsius Network, et kryptokreditinstitut, der for nylig gik konkurs, har erklæret sig skyldig i USA. Anklagerne er relateret til sammenbruddet af kryptokreditnetværket, hvoraf en af anklagerne vedrører manipulation af prisen på børsens token, CEL.

Gerichtsverfahren

I juli blev Cohen-Pavon sammen med den tidligere CEO og medstifter Alex Mashinsky anklaget for markedsmisbrug og svig med pengeoverførsler. Retsdokumenter viste, at begge personer var involveret i kunstigt at øge værdien af CEL.

Kryptokreditplatforme som Celsius oplevede hurtig vækst under COVID-19-pandemien og tiltrak kunder med let adgang til lån og attraktive rentesatser for indskud. Disse platforme gav også institutionelle investorer mulighed for at udlåne deres tokens med profit.

I 2022 stod kryptokreditbranchen dog over for betydelige udfordringer. En stigning i kundeudtrækninger og en kraftig nedgang i kryptokurser førte til kollapset af kreditgivere som Celsius og FTX. Interessant nok antyder rapporter, at Mashinsky blot få uger før virksomhedens konkurs trak 10 millioner dollars ud af Celsius.

I mellemtiden er den tidligere CEO for FTX, Sam Bankman-Fried, og den tidligere CEO for Terraform Labs, Do Kwon, blevet strafferetligt forfulgt af Justitsministeriet. Derudover har den amerikanske børstilsynsmyndighed Securities and Exchange Commission (SEC) anlagt flere retssager mod forskellige enkeltpersoner og projekter, herunder store aktører i branchen som Binance og Coinbase.

Verurteilung und laufende Gerichtsverfahren

Cohen-Pavon skal idømmes straf den 11. december 2024. Denne dato markerer endnu et milepæl i rækken af ​​retsforfølgelser af centrale figurer inden for kryptokreditbranchen. Det er vigtigt at bemærke, at Cohen-Pavon har erklæret sig skyldig, men at Mashinsky vehement afviser anklagerne og planlægger at bekæmpe dem i retten. New Yorks statsadvokat Letitia James har også anlagt en civil bedragerisag mod Mashinsky.

Top  Prisen på Ethereum kæmper med at komme sig over $1.700 og $1.720-niveauerne

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button