Krypto News

Malta begynder offentlig høring om ændring af krypto-regler i overensstemmelse med MiCA-verordningen

Ændringer i Maltas krypto-regulering i tråd med EU’s MiCA-forordning

Malta’s finanstilsynsmyndighed, MFSA, har indledt en offentlig høring om ændringer i deres krypto-regulering for at tilpasse den til den europæiske forordning om markedet for krypto-assets (MICA), som forventes at træde i kraft i december 2024. Den offentlige høring fortsætter indtil den 29. september.

Det reviderede regelsæt foreslår ændringer i reglerne for børser, depotbanker og porteføljeforvaltere for at tilpasse dem til EU’s MiCA-forordning. Malta etablerede sin første krypto-ramme i 2018 med Virtual Financial Assets (VFA).

Bemærkelsesværdige ændringer i VFA-reglerne inkluderer:

  • MFSA har fjernet kravet om systemauditering for VFA-licensindehavere.
  • Kapitalkravene for licensindehavere i klasse 3 og 4 er blevet sænket til henholdsvis 125.000 euro og 150.000 euro.
  • Kravet om erhvervsansvarsforsikring er blevet fjernet.
  • Outourcing-kravene er blevet opdateret i overensstemmelse med MiCA-forordningen.
  • Tjenestespecifikke regler fra MiCA-forordningen er blevet indarbejdet i VFA-reglerne, hvor kravene til VFA-børser, ordreudførelse og kundeevne er blevet ændret.
  • Kravene til kundekategorisering er blevet fjernet.
  • Kravene til risikostyring og intern kapitaladækvansrapport er blevet fjernet.

Når MiCA-forordningen vedtages, vil alle eksisterende regler i EU-landene blive erstattet af de universelle MiCA-love. Som EU-medlem havde Malta to muligheder: Enten at vente 18 måneder, indtil MiCA-lovene træder i kraft, eller at ændre de eksisterende regler og tilpasse dem til de universelle EU-love allerede nu. Reguleringsmyndighederne valgte den anden mulighed.

I et interview sidste år erklærede reguleringsmyndighederne, at tidlige ændringer af deres eksisterende krypto-regler ville lette VFA-licensindehavere en problemfri overgang til MiCA-lovene og bevare deres EU-licens. Maltas VFA-ramme er baseret på principperne i Markets in Financial Instruments Directive (MiFID). MiCA har overtaget flere principper fra samme regelsæt.

Top  Bitcoin-Hashhastigheden holder sig konstant på et rekordhøjt niveau - hvad betyder det egentlig?

Udover Malta har også EU-medlemslandet Frankrig tilpasset sin eksisterende krypto-regulering til MiCA, som forventes at træde i kraft i begyndelsen af 2024.

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button