Krypto News

Amerikansk kongresmedlem truer med at indkalde SEC til høring om dokumenter vedrørende tidligere FTX-CEO Sam Bankman-Fried

McHenry truer med at indkalde SEC til høring

Den amerikanske kongresmedlem Patrick McHenry, der er formand for det parlamentariske finansudvalg i Repræsentanternes Hus, har antydet, at han måske vil forsøge at indkalde den amerikanske børsmyndighed SEC til en høring angående dokumenter i forbindelse med den tidligere FTX-CEO Sam Bankman-Fried (SBF).

Under en høring den 27. september om tilsynet med SEC hævdede McHenry, at formanden for myndigheden, Gary Gensler, havde gjort bestræbelser på at “kvæle kryptoaktivernes økosystem” og samtidig “nægtet at være gennemsigtig over for Kongressen” vedrørende de personlige forbindelser mellem SEC, FTX og SBF. Udvalgsformanden understregede i denne kontekst, at udvalget “har stillet flere anmodninger” om dokumenter vedrørende tidspunktet for SBF’s anholdelse i lyset af en tidligere planlagt vidneudsagn for Kongressen.

“Syv måneder senere har udvalget stadig ikke modtaget nogen ikke-offentlige dokumenter, der ikke var en del af en [Freedom of Information Act] offentliggørelse,” som McHenry erklærede. Han tilføjede: “Som jeg sagde tidligere, er vores tålmodighed nået til ende[…] Jeg ønsker egentlig ikke at være den første formand for dette udvalg, der udsteder en indkaldelse til børsmyndigheden.”

I februar opfordrede udvalgsledelsen under McHenry SEC til at fremlægge dokumenter om kommunikationen mellem dens medarbejdere og justitsministeriet i forbindelse med de anklager, der blev rejst mod Bankman-Fried. McHenry gentog sin anmodning i april og maj, efter at han hævdede, at SEC indtil nu kun havde fremlagt offentligt tilgængelige oplysninger.

Mens McHenrys åbningsudsagn under den seneste høring først og fremmest fokuserede på digitale aktiver og SEC, udtrykte det højeststående medlem Maxine Waters bekymring over, hvordan en mulig nedlukning af den amerikanske regering ville påvirke SEC’s arbejde. Gensler påpegede, at en sådan “shutdown” ville betyde, at cirka 92-93% af medarbejderne midlertidigt ville blive fritaget.

Top  Ethereums NFT-salg overgår langt Bitcoin-NFT'er

På direkte forespørgsel fra McHenry bekræftede Gensler senere, at Bitcoin (BTC) “ikke er et værdipapir”, da det ikke opfylder den såkaldte Howie-test for at blive kvalificeret som et værdipapir. Dermed bekræfter SEC-formanden sin holdning, som han allerede havde i sin tid som professor på det anerkendte Massachusetts Institute of Technology (MIT) i 2018.

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button