AltcoinsKrypto News

25-årig mand anholdt i Adelaide Hills for narkohandel og hvidvaskning af penge: Krypto til en værdi af $1,5 millioner beslaglagt

Sydafrikansk politi anholder en 25-årig mand for narkotikahandel og hvidvaskning af penge

Sydafrikansk politi har pågrebet en 25-årig mand fra Adelaide Hills, der er anklaget for narkotikahandel og hvidvaskning af penge. Under operationen blev der beslaglagt ca. $1,5 millioner i kryptovaluta.

Ifølge en rapport fra Australian Broadcasting Corporation opererede den anklagede person flere brugerprofiler på det mørke web, hvor han solgte forskellige former for narkotika.

En af de narkotiske stoffer, der blev beslaglagt under efterforskningen, er den syntetiske opioid “nitazene”, der anses for at være yderst giftig. Detektivsuperintendent Adam Rice understregede, at nitazene er meget farligt og sammenlignede det med fentanyl. Han påpegede dog, at det aldrig er blevet godkendt til menneskelig brug.

Politiet mener, at de beslaglagte 5 kilogram nitazene er den største mængde, der nogensinde er beslaglagt i Australien.

I juli udsendte SA Health advarsler om protonitazene efter to bekræftede overdoser og to mistænkte tilfælde, herunder et dødsfald, hvor man mistænker, at stoffet har spillet en rolle. Dog har superintendent Rice præciseret, at der i øjeblikket ikke er beviser, der knytter den påståede mørke web-sælger til den rapporterede død.

Politiet i Sydafrika startede efterforskningen af mørke web-sælger tidligere på året

Efterforskningen af mørke web-sælgerens aktiviteter begyndte tidligere på året i forsøget på at bekæmpe den ulovlige narkohandel online.

Politiet sporede med succes den kryptovaluta, der blev brugt i de illegale transaktioner, hvilket førte til identifikationen af en person i South Australia.

Top  Krypto Industrien oplever stigning i tillid og investeringer - hvad kan vi forvente af resten af 2024?

I september gennemførte politiet ransagnings- og beslaglæggelsesaktioner på en bopæl og to opbevaringsenheder i Adelaide Hills. Dette resulterede i beslaglæggelsen af en betydelig mængde af ulovlige stoffer, kontanter, kryptovaluta og elektroniske enheder.

Ifølge superintendent Rice modtog den anklagede person betydelige betalinger i kryptovaluta, hvoraf der blev beslaglagt ca. $1,5 millioner under operationen. Der blev også beslaglagt mindre beløb i kontanter, der løb op i titusinder af dollars.

Den 25-årige mistænkte er varetægtsfængslet og er planlagt til at dukke op i retten på et senere tidspunkt, bekræfter South Australian Police.

Over $330 millioner i kryptovaluta blev stjålet i september

Der gik omkring $332 millioner tabt som følge af forskellige udnyttelser, hackerangreb og svindel i september. Dette markerede en rekordhøj måned for kryptoudnyttelser.

En bemærkelsesværdig begivenhed var Mixin Networks angreb den 23. september. Det decentraliserede kædeoverførselsprotokol med base i Hongkong blev udsat for et omfattende brud, der resulterede i et tab på $200 millioner på grund af et brud hos deres cloud-tjenesteudbyder.

En anden større hændelse fandt sted den 12. september, hvor CoinEx, en kryptobørs, oplevede et mistænkt angreb efter en betydelig udstrømning fra fire af deres hot wallets. Dette angreb resulterede i tab på over $53,1 millioner på de pågældende hot wallets.

I en rapport i slutningen af august hævdede Web3 bug bounty-platformen Immunefi, at DeFi- og krypto-platforme hidtil har mistet over $1,2 milliarder som følge af hack og svindel i år.

Rapporten afslørede, at der var i alt 211 separate hændelser, der bidrog til dette enorme beløb, og alene i august blev der mistet $23,4 millioner.

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button