AltcoinsKrypto News

OFAC Sanktionerer Kryptokurrency-Wallets i Forbindelse med Illegalt Handel med Fentanyl

USA’s skatteministerium sanktionerer kryptovaluta- tegnebøgerne forbundet med ulovlig fentanyl-handel

USA’s skatteministeriums Office of Foreign Assets Control (OFAC) har sanktioneret flere kryptovaluta- tegnebøger, der er forbundet med den ulovlige fentanyl- handel.

Tirsdag tilføjede OFAC en ny række kryptovaluta- tegnebøger til sin liste over særligt udpegede personer (SDN), hvor man har målrettet en narkotika-trafiknetværk primært centreret i Kina.

Tegnebøgerne blev brugt af seks enheder, herunder fem enkeltpersoner og et firma ved navn Valerian Labs, til at faciliterede deres ulovlige aktiviteter.

I alt blev der identificeret 17 tegnebogsadresser, der dækkede Bitcoin (BTC), Ethereum og Tron-netværkene.

Størstedelen af de ulovlige transaktioner på Ethereum (ETH) og Tron (TRX) -netværkene blev udført ved hjælp af stablecoins, som er kryptokurrency-tokens, der er sikret af relativt stabile fiat-valutaer som den amerikanske dollar.

Tegnebøgerne, der var forbundet med enkeltpersoner, undtagen Valerian Labs, blev opbevaret på en centraliseret kryptobørs, hvorfra de modtog et kontantbeløb i form af kryptokurrency til en værdi af hundredtusinder af dollars.

Dog blev den specifikke børs ikke afsløret.

I en blogpost om emnet estimerede blockchain-overvågningsselskabet Chainalysis, at disse adresser samlet set modtog næsten $ 3,8 mio. i kryptovaluta, hvilket potentielt repræsenterer store mængder af narkotika, der blev smuglet ind i USA og andre lande.

“The sanctioned entities make up a drug trafficking network centered primarily in China, but also include one Canadian national and two Canadian businesses under that individual’s ownership.”

Tegnebøger modtog midler i små mængder

Efterforskningen fra Chainalysis afslørede, at disse tegnebøger modtog midler gennem en række små overførsler i ensartede beløb fra personlige tegnebøger og andre kendte børser.

Top  Sydkoreanske lovgiveres krypto-handel undersøges af anti-korruptionskommission

Mønstret af ensartede betalinger indikerer salget af specifikke varer, såsom fentanyl og de tilknyttede kemikalier, noterede firmaet.

Fentanyl-salg baseret på kryptovaluta er steget på globalt plan.

En nylig rapport fra Chainalysis fremhævede, at kinesiske fentanyl-sælgere alene har modtaget ca. $ 37,8 mio. i kryptovaluta siden 2018.

Mens USA’s skatteministerium tidligere har sanktioneret Bitcoin-adresser forbundet med sådanne leverandører, markerer denne seneste handling første gang, at der blev rettet fokus mod adresserne på Tron-blockchainen.

Yderligere sanktionerede OFAC sidste måned en Ethereum-adresse forbundet med et medlem af et mexicansk hvidvaskningsnetværk, der angiveligt anvendte kryptovaluta til at overføre fentanyl-indtægter over grænsen.

Tilbage i maj kritiserede den amerikanske senator Elizabeth Warren kryptovalutaens rolle i fentanyl-narkotikatransaktioner og opfordrede til vedtagelsen af sin lov om digital aktiv bekæmpelse af hvidvaskning af penge under en kongreshøring.

Den demokratiske senator fra Massachusetts, der også længe har været en kritiker af kryptovaluta, udtalte, at hendes lov, den digitale aktiv anti-hvidvaskningslov, vil lukke smuthuller “i vores regler for bekæmpelse af hvidvaskning af penge og afskære leverandører af stoffer og karteller fra at bruge kryptovaluta til at drive deres ulovlige forretning.”

“Fentanyl finansieres via kryptovaluta, og vi har magten til at stoppe det. Det er på tide,” tilføjede Warren under en høring i Senatets bankkomité.

Fentanyl er et syntetisk opioid-analgetikum, der ligner morfin, men er op til 100 gange stærkere. Det ordineres af læger til behandling af svær smerte, f.eks. hos kræftpatienter.

Fentanyl fremstilles og bruges dog også ulovligt som en rekreativ narkotikum på grund af dets kraftige virkning på kroppen.

Det har længe været en af ​​de farligste varer i den kryptocurrency-underverden.

Top  Amazon Managed Blockchain Supporter nu Polygon PoS Mainnet - En Spændende Ny Funktion for Udviklere

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button