Krypto News

Høje tab for Bitpanda: Vigtigste kryptobørs i det tysktalende område registrerer over 100 mio. euro i tab

Bitpanda lider tab på over 100 millioner euro på grund af kryptofald

Bitpanda, den førende kryptobørs i det tysktalende område, oplever betydelige tab i omsætning og resultat på grund af kryptofaldet. I 2021 oplevede virksomheden en markant stigning i omsætningen på 764%, der nåede 477,9 millioner euro. Trods denne massive stigning endte virksomheden stadig med et overskud på 37,5 millioner euro. Dette var de bedste tal, som et fintechselskab i det tysktalende område kunne præsentere i 2021.

Desværre har den negative stemning på kryptomarkedet nu påvirket Bitpandas forretningsresultater betydeligt. Nettoomsætningen faldt med 80% til 90 millioner euro. Yderligere afskrivninger på 33 millioner euro bidrog til det negative resultat. Disse tal blev afsløret i årsrapporten, der er blevet offentliggjort af Finance Forward.

Samtidig med den dårlige økonomiske performance har Bitpanda også været involveret i en kraftig udvidelse af medarbejderstaben. I 2021 havde de i gennemsnit 600 fuldtidsansatte, mens antallet af medarbejdere var 400 i 2021.

På grund af de økonomiske udfordringer brugte virksomheden forsigtighedsforanstaltninger ved at reducere sit marketingbudget og indføre en ansættelsesstop. Disse tiltag hjalp dog ikke med at undgå det endelige tab på ca. 116 millioner euro, hvilket er mere end virksomhedens nettoomsætning.

Udfordringer for krypto-børser i svære tider

Bitpandas forretningsresultat viser udfordringerne for krypto-børser i svære tider. Når markedet er positivt, har børserne en fordel med at undgå store stigninger i driftsomkostninger i forhold til omsætningen. Dette resulterer i profit. Men når markedet er negativt, bliver de faldende omsætninger en udfordring, da de faste omkostninger stadig skal dækkes.

Top  Jamie Dimon, CEO of JP Morgan, möchte Bitcoin verbieten - Lesen Sie hier, warum

Bitpanda har især mærket udfordringerne, da virksomheden var midt i en vækstperiode i det foregående år. For at imødegå de økonomiske udfordringer valgte virksomheden at reducere marketingaktiviteterne og stoppe ansættelser.

I forhold til konkurrenten Coinbase var det fald i nettoomsætningen hos Bitpanda endnu større, da det faldt med 65% i forhold til det tidligere år. Bitpandas administrerende direktør, Eric Demuth, udtalte, at den lavere omsætning ikke nødvendigvis var et tegn på dårlig drift, men snarere en afspejling af branchens generelle tilbageslag.

Bitpanda har modtaget en licens fra den tyske finanstilsynsmyndighed, Bafin, hvilket giver dem mulighed for at markedsføre sig på det tyske marked. Virksomheden ønsker også at udvide sin forretning inden for aktier og ETF’er for at reducere afhængigheden af krypto-markedets cykluser.

Med 4 millioner kunder og en voksende interesse for kryptovaluta håber Bitpanda på at vende tilbage til en profitabel situation i fremtiden ved at fortsætte med at udvikle deres produkt og investere i det.

[Vedhæftede billeder og eksterne links tilføjes ikke i denne artikel. Denne tekst er ikke relateret til indholdet og skal fjernes efter redigeringen.]

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button