Krypto News

Kryptomarkedet mister seriøsitet og risikokapitalfinansiering når laveste niveau siden 2020

Kryptobransjen lider under manglende seriøsitet

Die Kryptowhrungs-Branche har oplevet et tab af sin allerede svage seriøsitet efter de seneste måneders skandaler. Dette har nu gjort det sværere for nye virksomheder inden for området at tiltrække risikovillig kapital til opstart.

Ifølge data fra markedsundersøgelsesfirmaet PitchBook er risikovillig kapitalfinansiering til krypto-startups på verdensplan faldet til det laveste niveau siden 2020 i tredje kvartal. Bloomberg rapporterer om en nedgang på 63 procent sammenlignet med samme periode året før.

Risikovillige investorer investerede kun omkring to milliarder dollars globalt i krypto-virksomheder i det sidste kvartal, en brøkdel af de midler, de tidligere investerede i kryptoverdenen i mere positive tider. Investerne er ikke nødvendigvis afskrækket, men de er blevet mere forsigtige.

“Vi ser ikke længere de store aftaler,” siger PitchBook-analytiker Robert Le. “Det er en af årsagerne til nedgangen – aftalerne er mindre.” For ikke så længe siden kunne børsen FTX rejse en betydelig mængde venturekapital, og betydelige beløb blev også investeret i NFT-startups. Men de nævnte finansieringsmål viste sig ikke at være succesfulde. FTX blev ramt af en enorm skandale, og markedet mistede simpelthen interessen for NFT’er, som nu er værdiløse.

FTX-kollapsen har konsekvenser

I dag må grundlæggerne klare sig med langt mindre kapital. Det tager naturligvis også noget af dynamikken ud af sektoren. Hvis grundlæggerne ikke kan skaffe større finansieringsrunder, giver de enten op eller sælger deres startups til langt lavere beløb end tidligere. Og mens det stadig er muligt at få finansiel støtte i tidlige faser, har tech-investorer i de sene faser i vid udstrækning trukket sig tilbage.

Top  Fem Ethereum ETF'er starter handel på Chicago Board Options Exchange i morgen

Specielt FTX’s kollaps havde yderligere konsekvenser ud over tabet af seriøsitet: FTX var selv en aktiv investor og investerede penge i stablecoin-udbyderen Circle og Paxos, blockchain-udvikleren Aptos Labs og kryptobanken Anchorage Digital. I dag ser det ud til, at disse investeringer har reduceret værdien af ​​disse startups.

Sammenfatning

  • Kryptobransjen mister seriøsitet på grund af skandaler
  • Risikovillig kapital til startups er på det laveste niveau siden 2020
  • Der er kun blevet investeret 2 milliarder dollars i krypto globalt
  • Investorer er mere forsigtige, og aftalerne er mindre
  • FTX-børsen involveret i bedrageriskandale, interesse for NFT’er falder
  • Grundlæggere må klare sig med mindre kapital
  • FTX-kollapsen reducerer værdien af ​​involverede startups

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button