AltcoinsCardanoDogecoin

Svigtet grundlægger af krypto-børs FTX, Sam Bankman-Fried, vidner i retten: Forventes at forklare sig om anklager om brug af milliarder af dollars fra kunder til egne investeringer

Sam Bankman-Fried vidner i retten i dag

Sam Bankman-Fried, den tidligere chef for kryptobørsen FTX, forventes at vidne i retten i dag. Dette blev bekræftet af hans advokat Mark Cohen under en telekonference i går ifølge en rapport fra The Associated Press.

Det forventes, at Bankman-Frieds vidnesbyrd vil strække sig over hele dagen, og at krydsforhøret vil finde sted på fredag.

Bankman-Frieds beslutning om at vidne kommer efter uger med spekulation og usikkerhed omkring hans rolle i retssagen.

Analytikere har været uenige om, hvorvidt han ville vælge at vidne, og hvis han gjorde det, ville det sandsynligvis tage flere dage at gennemføre.

Forsvarsteamet har stødt på vanskeligheder op til retssagen, især med at sikre visse vidner.

Dommer Kaplan afviste alle syv eksperter, som Bankman-Fried havde foreslået, men han efterlod muligheden åben for, at fire af dem kunne blive kaldt som modbevisning til regeringens vidner.

Desuden blev flere af Bankman-Frieds anmodninger om afgørelser vedrørende tilladte argumenter og beviser også afvist af dommeren.

Bankman-Fried står over for alvorlige konsekvenser, hvis han bliver dømt for en række anklager, herunder svindel.

Anklagerne mod ham og andre FTX-ansatte hævder, at de brugte milliarder af dollars fra kunders aktiver til deres egne mislykkede investeringer.

Resultatet af disse handlinger førte til, at FTX indgav anmodning om konkursbeskyttelse i slutningen af 2022.

Bankman-Frieds nærmeste kredskreds vidner imod ham

Bankman-Frieds vidnesbyrd kommer, efter at nogle medlemmer af hans nærmeste kredskreds allerede har vidnet imod ham.

Tidligere på måneden tilstod FTX-medstifter Gary Wang, at han og den tidligere FTX-chef begik bedrageri med ledning.

Top  Argentinsk lovgiver fremlægger udkast til reguleringslov om Worldcoin: Hvad betyder det for brugerne?

Wang afslørede for juryen, at han og Bankman-Fried begik finansielle forbrydelser og bedrageriske praksisser, der i sidste ende førte til sammenbruddet af kryptohandelplatformen.

Som teknisk direktør hos FTX og medejer af Alameda Research, en kryptohedgefond grundlagt af Wang og Bankman-Fried i 2017, tilstod Wang at have begået bedrageri med ledning, værdipapirer og råvarer.

Han afslørede, at de to ulovligt trak svimlende 8 milliarder dollars fra FTX-fonde gennem Alameda Research. Wang hævdede yderligere, at det var Bankman-Fried, der dirigerede disse ulovlige handlinger.

På samme måde har Caroline Ellison, en tidligere topmedarbejder og romantisk partner til FTX-stifter Sam Bankman-Fried, hævdet, at Bankman-Fried instruerede hende i at stjæle milliarder fra kunderne.

Ellison, der var ansvarlig for daglige operationer hos Alameda Research, en kryptohandelsvirksomhed kontrolleret af Bankman-Fried, afslørede, at Alameda tog omkring 14 milliarder dollars fra FTX-kunder for at betale sine egne gæld.

Derudover indrømmede hun at have sendt oplysninger til Alamedas långivere efter Bankman-Frieds instruktioner for at manipulere Alamedas økonomiske situation.

Tidligere under retssagen vidnede Adam Yedidia, en softwareudvikler der havde arbejdet for FTX, om at han forlod virksomheden i november, da han opdagede, at Alameda havde brugt investorpenge til at betale kreditorer.

Yedidia mindede om, at han boede sammen med Bankman-Fried og andre ledende medarbejdere i juni eller juli 2022 og udtrykte sin bekymring over Alamedas store gæld til FTX.

Mislykket.

Bliv opdateret om Cardano News

Udforsk omfattende Dogecoin News lige her

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button