Krypto News

Proof of Authority: En alternativ konsensusmekanisme i blockchain-netværk

Proof of Authority

Proof of Authority (PoA) er en konsensmekanisme, der adskiller sig markant fra Proof of Work (f.eks. Bitcoin) og Proof of Stake (f.eks. Ethereum). I den første sikrer minearbejdere netværkets sikkerhed, mens de med de højeste indsatser, dvs. flest mønter i netværket, har magten over netværkets sikkerhed i PoS.

Hvad er Proof of Authority?

PoA følger en lidt anderledes tilgang. Her har vi at gøre med en konsensusalgoritme, der bruges i blockchain-netværk til at validere transaktioner og opretholde netværkets sikkerhed. I modsætning til andre konsensusalgoritmer er PoA baseret på identiteten og omdømmet hos netværksdeltagerne, i stedet for beregningskraft eller ejerskab af kryptokurser.

Hvordan fungerer Proof of Authority?

I PoA valideres blokke og transaktioner af såkaldte “Authorities”. Authorities er udvalgte nodes i netværket, der har en høj omdømme og anses for at være troværdige. Disse authorities vælges manuelt af en administrator, der driver netværket.

I PoA-netværket har authorities ret til at oprette nye blokke og verificere transaktioner. De belønnes for deres tjeneste og har også risikoen for at blive straffet, hvis de overtræder nettets regler. Da authorities er kendt og har en høj omdømme, antages det, at de ikke vil angribe eller snyde netværket.

Hvor anvendes mekanismen?

Denne form for konsensus bruges især i private blockchain-netværk. Tænk for eksempel på forsikrings- eller hospitalsblockchains – her er det vigtigt, at udvalgte autoriteter i stedet for tilfældige instanser (som i Proof of Stake) sørger for orden i netværket. Men også kryptoprojekter som VeChain, Bitgert eller Palm Network anvender Proof of Authority-mekanismen.

Top  Solana styrter for ellevte gang på tre år: Hvad betyder det for krypto-økosystemet?

Kilder


Mislykket

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button