Krypto News

Chaos bei OpenAI: Microsoft holt Ex-Chef Sam Altman!

Microsoft snupper den tidligere OpenAI-CEO, Sam Altman

Efter at være blevet fyret fra OpenAI, har tech-giganten Microsoft tiltrukket den tidligere OpenAI-CEO Sam Altman samt medstifter Greg Brockman. Altman blev fyret af OpenAI’s bestyrelse, som erklærede, at de ikke længere havde tillid til hans evne til at lede virksomheden. Trods mulige forhandlinger, blev en tilbagevenden til OpenAI ikke realiseret.

Microsoft-CEO Satya Nadella har offentliggjort, at både Altman og Brockman vil være en del af det nye forskningsteam for avanceret kunstig intelligens og lede teamet.

Spekulationerne og rygterne omkring Altman’s situation hos den mest kendte AI-virksomhed i verden, OpenAI, er dermed angiveligt slut. Flere investorer var utilfredse med fyringen af deres favorit i AI-verdenen, og stod klart på Altman’s side, heriblandt Microsoft og risikokapitalfirmaet Thrive Capital.

Under Altman’s ledelse er OpenAI vokset fra en lille AI-startup til en milliardvirksomhed, og investorerne var tilfredse med hans arbejde. Altman selv havde også lyst til at vende tilbage til sin gamle rolle som verdens mest kendte AI-chef, men stillede krav om en ny bestyrelse og en ny ledelsesstruktur for at beskytte sig mod en eventuel fremtidig fyring.

Det siges, at Altman og OpenAI medstifter og bestyrelsesmedlem, Ilya Sutskever, stod i direkte konflikt med hinanden, da Sutskever advarede om farene ved AI og anklagede Altman for at prioritere profit over virksomhedens etiske kode. Det menes, at det var Sutskever, der var ansvarlig for at få Altman fyret som CEO.

Flere højtstående OpenAI-medarbejdere viste også deres støtte til Altman efter fyringen, og nogle truede med at opsige deres stillinger. Selv Mira Murati, tidligere teknisk chef for virksomheden, støttede offentligt Altman.

Top  Bitcoin's hyper growth still not in sight - Will the gradual uptrend accelerate soon?

Med Microsoft som en af OpenAI’s investorer, vækker det konkurrence fra Altman og hans kvalificerede team sandsynligvis bekymring.

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button