AltcoinsCardanoDogecoin

Solomon Islands Samarbejder med Japan om Blockchain-baseret Kryptovaluta

Central Banks of Solomon Islands Partners with Japanese Blockchain Soramitsu

I et keynote speech på tirsdag annoncerede Solomon Islands Prime Minister, Manasseh Sogavare, en spændende fremtid for landet. Central Bank of Solomon Islands har afsløret et partnerskab med det japanske blockchain-firma Soramitsu for at lancere et proof-of-concept for en centralbankdigital valuta (CBDC) ved navn Bokolo Cash.

Mål med CBDC

Sogavare talte om den ambitiøse vision om at udnytte teknologi som “et katalysator for inklusiv og bæredygtig udvikling, der i sidste ende fremmer fælles velstand på tværs af vores smukke nation”.

Funktioner af Bokolo Cash

Bokolo Cash vil have en værdi svarende til en Solomon Islands dollar, og borgere vil kunne bruge den til transaktioner i detailmiljøer i hovedstaden Honiara samt til person-til-person overførsler. Der vil også blive afprøvet wholesale overførsler, simulerede grænseoverskridende betalinger og mobilbetalinger. Brugere vil blive underkastet en “to-trins” Know Your Customer verifikationsproces ifølge Soramitsu.

Teknologien bag Bokolo Cash

CBDC’en vil køre på en specielt tilpasset blockchain bygget på Hyperledger’s Iroha, og den vil også integrere med Soramitsu’s offentlige Sora blockchain. Gennem denne forbindelse vil brugerne have mulighed for at foretage overførsler ved hjælp af QR koder og udnytte den selvstyrede ‘Fearless Wallet’, et produkt udviklet af Soramitsu.

Forventet lancering

Selvom projektet startede tidligt i november, blev den officielle meddelelse først afsløret tidligere på ugen. Den afgørende lovgivningsmæssige indgreb, CBSI Amendment Act 2023, der er nødvendigt for at bemyndige Central Bank of the Solomon Islands til at udstede CBDC, blev med succes vedtaget den 3. november.

Top  Nedgang i lanceringen af nye kryptovalutaer: Hvad det betyder for industrien

Politisk betydning

Sogavare udtalte, at “Ved at omfavne digital valuta positionerer vi vores nation i frontlinjen af den globale teknologiske landskab.”

Opsummering

Solomon Islands, bestående af over 900 øer vest for Papua Ny Guinea med en befolkning på ca. 700.000, er nu en del af en voksende tendens blandt ø-nationer, der undersøger CBDC. Tidligere har Palau, Marshall Islands og Mauritius eksperimenteret med CBDC. Bemærkelsesværdigt har de østlige caribiske lande allerede omfavnet en officiel CBDC kendt som DCash.

Bliv opdateret om Cardano News

Udforsk omfattende Dogecoin News lige her

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button